Hayalim Beşiktaş Forması" - Son Dakika
Spor

Hayalim Beşiktaş Forması"

Hayalim Beşiktaş Forması"

Geçtiğimiz sezon Mersin İdman Yurdu'nun ligi yedinci sırada bitirmesinde büyük pay sahibi olan Milan Mitrovic, Sporcope'a konuştu.

26.01.2016 20:22

Geçtiğimiz sezon Mersin İdman Yurdu'nun ligi yedinci sırada bitirmesinde büyük pay sahibi olan Milan Mitrovic, Sporcope'a konuştu. Bu sezon ligin ilk yarısında çoğu maçta yedek kalmasını, eski teknik direktörleri Bülent Korkmaz'ın tercihi olduğunu belirten Mitrovic, kulübün sorunları nedeniyle takım içinde bir sinir harbi yaşandığını belirtti.

Geçtiğimiz sezon 6 gol atan ve kırmızı kart görmeden sezonu tamamlayan 27 yaşındaki Sırp stoper, hayalinin ise taraftarına hayran olduğu Beşiktaş formasını giymek olduğunu söyledi.

-Geçtiğimiz sezonun dikkat çeken takımı Mersin İdman Yurdu, ligin ilk yarısında çok kötü bir performans ortaya koydu. Bunun sebepleri nelerdi?

Futbolda her şey olabilir. Bir sezon önce nerede olduğunuzun hiçbir önemi yok. Bu sene çok kötü bir durumdayız. Chelsea örneği de gözümüzün önünde. Çok iyi bir kadro ancak kazanamıyorlar. İlk yarıda hatalarımızın nerede olduğunu gördük. Artık geriye bakmamamız gerekiyor, önümüze bakıp kalan maçları kazanmalıyız. Umarım ikinci yarı hem takım hem de benim adıma daha iyi olacak.

-Mersin İdman Yurdu'nu lig sonunculuğuna götüren hatalar neredeydi?

Sezon başında başladığımızda birbirimize iyi kenetlenemedik. Tüm Türkiye'nin gördüğü sorunlarımız vardı umarım bu sorunları artık aşmışızdır. Çok büyük bir stres içindeydik. İkinci yarıda futbolcular olarak kardeşçe bir ortam oluşturmalıyız.

"BİR SİNİR HARBİ HALİNDEYİZ"

-Uzun süren teknik direktör belirsizliği futbolcuları nasıl etkiledi?

Ne kadar profesyonel olursak olalım sonuçta bu belirsizlik bizleri de etkiledi. Yeni hocamız Ümit Özat oldu, bir an önce onun sistemine uyum sağlamaya çalışacağız. Takım olarak en kısa sürede ayağa kalkmalıyız. Süper Lig, çok zor. 20-25 futbolcunun hepsinin oynamaya hazır olması gerekiyor. Transfer de yapamıyoruz bu nedenle ikinci yarı bizim için zor geçecek.

-Yeni bir teknik direktör, transfer yasağı, ödemelerdeki sıkıntılar. Böyle bir tablo takımın psikolojisini nasıl etkiliyor?

Geçen sene çok iyi bir arkadaşlığımız vardı. Biz galip geldikçe korkmuyorduk, rakiplerimiz bizden korkuyordu. Kasımpaşa ve Karabük maçlarında eksik kalmamıza rağmen kazanmıştık. Bu sene ise Bursa, Kasımpaşa ve Antalya maçlarını önde olduğumuz halde kazanamadık. Bu da güven konusunda sorun olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü sıraladığınız sebeplerden dolayı hep bir sinir harbi halindeyiz.

"YEDEK KALMAM BÜLENT HOCA'NIN TERCİHİYDİ"

-Geçtiğimiz sezon takımın en önemli isimlerinden biriydin. Bu sezon çok fazla yedek kaldın...

Ben kesinlikle kendimi kötü hissetmedim. Form olarak iyi bir durumda olduğumu düşünüyordum. Mesut Hoca döneminde ilk 11'de sahaya çıktım ama Bülent Hoca beni yedek bıraktı. Yedek kalmam tamamen Bülent Hoca'nın tercihiydi. Onun tercihine saygı duyuyorum, profesyonel bir futbolcuyum.

-Futbol kariyerindeki en özel an neydi?

Sırbistan Genç Milli Takımı formasını giymem benim için çok özeldi. Geçtiğimiz sezon Mersin ile yakaladığımız başarı ve iki sene önce 1. Lig'de taraftarlarımızın beni yılın en iyi oyuncusu seçmesi unutulmazdı.

Hayatımın en kötü anı ise Sırbistan A Milli Takımı'na, Japonya ile oynanacak hazırlık maçı için çağırılmamdı. O maçta kendimi gösterip milli takıma sürekli davet edilmeyi hedefliyordum. Ancak karşılaşma kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi ve bir daha A Milli takımdan davet almadım. Sırbistan'da çok iyi savunma oyuncuları var, kadroya girmek kolay bir iş değil. Vidic, Kolarov gibi dünya çapında isimler kadroda bulunuyor.

"HAYALİM BEŞİKTAŞ FORMASINI GİYMEK"

-27 yaşındasın. Kariyer hedeflerin neler?

Kesinlikle kariyerimi Türkiye'de bitirmek istiyorum. Herkesin bir hayali vardır. Türkiye'deki tüm futbolcuların üç büyük hayali vardır. Benim hayalim ise Beşiktaş forması giymek. Çok iyi bir kulüp. Tabii üç kulüp de çok büyük ama Beşiktaş bana çok daha sıcak geliyor.

-Beşiktaş'ın daha sıcak gelmesinin sebepleri nedir?

Beşiktaş taraftarını gördüm. Çok tutkulular. Beşiktaş takımı, kulüp yapısı ve duruşu da çok farklı.

-Beşiktaş hep başka statlarda maçlarını oynuyor. Yeni Stadı'nda Beşiktaş taraftarını gördüğün zaman bu tutkun daha da artacaktır...

İnönü Stadı'nın adını çok duydum. Kesinlikle kendi evinde gördüğüm zaman Beşiktaş sevgim bir kat daha artacaktır.

Tabii ki öncelikle performansımı arttırmam ve kendimi daha çok kanıtlamam gerekiyor. Büyük kulüplerde stoper oynamak kesinlikle daha zordur. Mersin İdman Yurdu ile 1,5 yıllık daha sözleşmem var ve öncelikli hedefim takımımın ligde kalmasına yardımcı olmak. Daha sonra ise üç büyük takımda forma giymek isterim.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Hayalim Beşiktaş Forması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement