Herkes İçin Kano" Paneli - Son Dakika
Spor

Herkes İçin Kano" Paneli

Herkes İçin Kano" Paneli

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kano sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla panel düzenlendi.

02.07.2014 11:43

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kano sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla panel düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen "Spor Kültürünü Yaygınlaştırmada Herkes İçin Kano" konulu panele konuşmacı olarak Kano Federasyon Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Herkes İçin Spor Federasyon Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, MYO Öğretim Görevlisi Engin Derman ve MADOKS Başkanı Ayhan Rüzgar konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Hamza Yalçın'ın yaptığı panele, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Rıfat Görgün, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Gediz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş ve Manavgat Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ve öğretim görevlileri katıldı.

"TURİZMCİLER KANO SPORU İÇİN YATIRIM YAPMALI"

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, kano sporunun Manavgat'ta yaygınlaştırılması ile birlikte bundan en fazla yararı turizmcilerin sağlayacağını belirterek, turizmcilerin kano sporu için yatırım ve yardım yapması gerektiğini söyledi. Mengütay, "25 otel için 20 bin TL'lik bir katkı söz konusu olduğu zaman, 500 bin TL bir rakama ulaşılır. Bu 500 bin TL ile ne yapılır? Burada 9 kulvarlı bir parkur yapıldığı zaman biz burada yarış yapabilir hale gelebiliriz. Yine bu paranın bir bölümü ile nehir üzerinde kapılar yaparak hem yarış, hem antrenman, hem kamp yapma imkanını gerçekleştirebiliriz. Sportif etkinlik programlarının düzenlenmesi, aynı zamanda turizme yönelik programların düzenlenmesi, festivallerin düzenlenmesi de mümkündür. Mesela Titreyengöl, Dragon yarışları için önemli bir su potansiyeli. Çünkü bu yarışlar 250 ve 500 metre olarak yapılıyor. Böyle bir festivali bu alanın içerisinde neden düzenlemeyelim? Dolayısıyla eğer taşın altına elimizi sokarsak bırakın 20 bin TL'lik, 10 bin TL'lik katkı bile yapılsa parkurlar ve malzeme alma imkanı olur. Gerisini de biz federasyon olarak destekleriz. Organizasyon bazında zaten bir burada kamplar yaptığımız zaman, yurt dışından takımlar geldiği zaman oteller bu yapmış oldukları cuzi katkının çok fazla üzerinde bir katkı elde etme imkanlarını bulacaktır" diye konuştu.

"HERKES KANO SPORU YAPARSA HERKES SAĞLIKLI OLUR"

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Engin Derman ise kano sporu ile ilgili bilgiler vererek, "Herkes kano sporu yaparsa herkes sağlıklı, zinde ve daha kaliteli yaşar. Manavgat'ın suyu daha canlı olur. Kano sporuna gönül veren sporcular çıkar ve ilçeyi temsil eder. Neden hayal kurmayalım? Bir hayal kursak, 2020 Olimpiyatları'na Manavgat'tan sporcu göndersek başaramaz mıyız? Ben iddia ediyorum, başarabiliriz. Kano sporu olimpiyatlarda en fazla madalya veren ve en çok izlenen branş olma özelliğine sahip" dedi. Manavgat'ta 200 civarında 5 yıldızlı otel bulunduğunu hatırlatan Derman, "Her otel bir spor kulübü kursa, kano sporunda faaliyet gösterse, otel personeli spor yapsa, yerel halkta faydalansa, oteller animasyon faaliyetlerinde kano sporunu kullansa, hatta kışın da otellerimiz açık kalsa ulusal uluslar arası organizasyonlar yapsak" şeklinde konuştu.

"SAĞLIĞI TEHDİT EDEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR OBEZİTE"

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba da dünya ve Türkiye'de sağlığı tehdit eden en önemli faktörlerin başında obezitenin geldiğini vurgulayarak, obezite ile mücadele için spor yapmak gerektiğini ve kano sporunun ise bu mücadelede kullanılabilecek en etkin silahlardan biri olduğunu söyledi. Zorba, federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler de verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Herkes İçin Kano' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement