İstanbul'da Muhteşem Açılış - Son Dakika
Spor

İstanbul'da Muhteşem Açılış

İstanbul\'da Muhteşem Açılış

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Açılışı İstanbul'da Yapıldı

28.08.2010 01:08  Güncelleme: 12:21

Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen gecede ünlü sanatçılar sahne alırken, unutulmayacak sahne şovları sergilendi.

Geceye Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston'un yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile yerli ve yabancı birçok davetli katıldı.

172 ülkeden canlı yayınlanan açılış gecesinde dünyaca ünlü dans topluluğu Cirque Du Soleil şampiyona için özel bir gösteri sundu. Ayrıca Semazen, Mehteran Takımı ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun ünlü dans gösterisi Troya'nın sahnelendiği açılış gecesinde, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Fatih Erkoç, Yunanistan'ın güçlü sesi Haris Alexiou ile ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina da sahne aldı.

Gecenin sonunda ise Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan "Children of the World" (Dünya Çocukları 2010) projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını söyledi.

İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İstanbul'da Muhteşem Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement