İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi Açıldı - Son Dakika
Spor

İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi Açıldı

İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi Açıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e yapılan yatırımların artarak devam edeceğini bildirdi.(CEV) Başkanı Andre Meyer ve TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

15.06.2012 19:46

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e yapılan yatırımların artarak devam edeceğini bildirdi.

İzmir Alsancak'taki Atatürk Spor Salonu'nun Türkiye Voleybol Federasyonu'na

(TVF) devredilmesinin ardından yeni baştan inşa edilerek oluşturulan İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi, Bakan Yıldırım ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu

(CEV) Başkanı Andre Meyer ve TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, salonun İzmir'in Akdeniz Oyunları'na evsahipliği yaptığı 1971 yılında inşa edildiğini, o tarihten sonra ciddi bir yenileme yapılmayan salonun, hazırlanan projeyle baştan yenilendiğini söyledi.

İzmir'in kazandığı yeni değerlerle yeni organizasyonlara hazırlandığını, bunlar arasında EXPO 2020'nin de bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "EXPO organizasyonu da neredeyse olimpiyat organizasyonuna yakın bir iş. İzmir olarak elbirliği ile çalışmamızı sürdürüyoruz" diye konuşu.

İzmir'in yürüttükleri projeler sonunda "marka şehir" haline geleceğini dile getiren Yıldırım, "İzmir'e yapılan yatırımlar artarak devam edecek" dedi.

Sporda elde edilen başarılara işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin Londra'da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na rekor sayıda sporcuyla katıldığını söyledi.

Yıldırım, olimpiyatlarda takım olarak mücadele etme başarısı gösteren Bayan Voleybol Milli Takımı'nı da kutlayarak, "Filenin sultanlarının başarıları yabana atılamaz. Ulus olarak göğsümüzü kabarttılar. Aynı başarıyı kesintisiz sürdüreceklerine inanıyoruz" dedi.

İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi'nin açılışıyla birlikte Voleybol Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu ikinci ayak maçlarına evsahipliği yapacağını ifade eden Yıldırım, açılışın ardından oynanacak Türkiye- İsviçre maçında her iki takıma da başarılar diledi.

-Andre Meyer'den TVF'ye övgü-

CEV Başkanı Andre Meyer ise İzmir'e böyle bir kompleks kazandırıldığı için Türkiye Voleybol Federasyonu'na teşekkür ederek, federasyonunun durmak bilmeyen çalışmalarının güzel bir sonuca ulaştığını söyledi.

Tesisin İzmir'e çok yakıştığını ifade eden Meyer, "Geçen yıl Avrupa'da sıradışı bir yıldı. TVF'nin ulaştığı noktaya, 54 ülke federasyonundan hiçbiri ulaşamadı. Federasyonun tesis çalışmalarından başka projeleri de var. Bin genç, voleybol liselerinden mezun olacak. Kadın Milli Takımı'nın olimpiyat oyunlarına gitmesi, Türk voleyboluna yapılan yatırımların nasıl sonuçlar verdiğinin bir göstergesi" diye konuştu.

-TVF Başkanı Karabıyık-

TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık da İzmir'e yıllarca hizmet veren emektar Atatürk Spor Salonu'nu Atatürk Voleybol Kompleksi olarak yenilediklerini ifade etti.

Göreve geldikleri 2006'da, dünyadaki herhangi bir federasyon olarak yola çıktıklarını dile getiren Karabıyık, "Ne mutlu ki 75 aylık görev süremiz içinde ülkemize 6 yeni voleybol salonu kazandırdık. Böylece voleybolda en hızlı tesisleşen, en sağlıklı büyüyen federasyon olarak anılmayı başardık. Türkiye Atatürk Voleybol Kompleksi ile uluslararası standartlardaki 5. salonuna kavuşacak" dedi.

-Atatürk Voleybol Kompleksi-

Yenilenen ve Atatürk Voleybol Kompleksi haline getirilen salon için tadilat çalışmasından önce salonun mimarı merhum Harbi Hotan'ın eşi Bihter Hotan ve ailesinden muvafakat alındı.

Seyirci kapasitesi yaklaşık 6 bin kişiye yükseltilen kompleks içinde 524 seyirci kapasiteli 2 açık plaj voleybolu kortu, 141 yatak kapasitesine sahip

"Volley Hotel İzmir" isimli kamp merkezi bulunuyor.

Muhabir: Efsun Yılmaz - Ali Korkmaz/ Ufuk Kırabalı/ Musa Samur

Yayıncı: Fazilet Özer - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement