İzmir'de Tenis Coşkusu - Son Dakika
Spor

İzmir'de Tenis Coşkusu

İzmir\'de Tenis Coşkusu

Dünyanın önde gelen erkek tenisçilerini 8. kez İzmir’de buluşturacak Folkart İzmir Cup, yarın oynanacak eleme maçlarıyla start alacak.

18.09.2015 12:44

Dünyanın önde gelen erkek tenisçilerini 8. kez İzmir'de buluşturacak Folkart İzmir Cup, yarın oynanacak eleme maçlarıyla start alacak. Turnuvanın tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, önümüzdeki senelerde dünya yıldızlarının da İzmir'e geleceğini söylerken, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise İzmir'in tenis şölenine sahne olacağını söyledi.

Ülkemizde düzenlenen en önemli tenis organizasyonlarından olan Folkart İzmir Cup, yarın yapılacak olan eleme maçlarıyla start alacak. Bu yıl isim sponsorluğunu Folkart'ın üstlendiği turnuvanın tanıtım toplantısı Folkart Tower'da yapıldı.

19-27 Eylül'de Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek Folkart İzmir Cup ATP Challenger'ın büyük bir turnuva olduğunu belirten TTF Başkanı Cengiz Durmuş, "Tenis, İzmir'e çok yakışıyor. Folkart İzmir Cup'ın çok daha büyük olma şansı var. Sponsorlarımız mutlu olursa çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Buraya dünyanın en iyileri gelmek için can atarlar. Çünkü İzmir çok güzel bir şehir" dedi.

DURMUŞ, "TENİS HER KESİMİN SPORU"

Kamuoyunda tenisin zengin sporu olarak algılandığını söyleyen başkan Durmuş, "Biz tenisin her kesimin sporu olduğunu, tenisin mutlaka nefes alan her çocuğun büyüdüğünde oynayabileceği bir branş olduğunu ispat etmek istiyoruz. Tüm Türkiye tenisin her yerde oynanabildiğini, İzmir Cup ile öğrenecek" diye konuştu.

SANCAK, "NEDEN NADAL, FEDERER GELMESİN"

İzmir denilince akla tenisin gelmesi için uğraş verdiklerini anlatan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, "Bu işe uzun vadeli olarak bakıyoruz. Bu seneki organizasyonu kendi açımızdan antrenman olarak görüyorum. Önümüzdeki yıllarda neden Nadal, Federer gibi isimler gelmesin. Bizim Tenis Federasyonu'yla vardığımız ortak amaç, İstanbul'da hangi büyük tenis organizasyonları oluyorsa bunları İzmir'e taşımak" ifadelerini kullandı.

BAHRAMİ DE GELECEK

Folkart İzmir Cup'ın bu yıl büyük bir sürprizi olacak. Profesyonel kariyerinde ilginç oyun tarzı ve kazandığı sıra dışı puanlarla efsaneleşen İranlı tenisçi Mansour Bahrami, hünerlerini sergileyeceği İzmir'de tenisseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

SON GALİP BORNA CORIC

Erkeklerde toplam 64 bin Avro ödüllü 8. Folkart İzmir Cup, Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek. Daha önce İzmir Cup'ta 3 kez final oynayan Marsel İlhan'ın yanı sıra Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel, Tuna Altuna, Barkın Yalçınkale ve Efe Yurtaçan gibi Türk sporcular da bu turnuvada mücadele edecek. Turnuvada geçen yıl Hırvat genç yetenek Borna Coric mutlu sona ulaşmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzmir'de Tenis Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement