Klopp 5 Yıl Daha Dortmund'un Başında - Son Dakika
Spor

Klopp 5 Yıl Daha Dortmund'un Başında

Klopp 5 Yıl Daha Dortmund\'un Başında

Borussia Dortmund'u başarıdan başarıya koşturan teknik direktör Jürgen Klopp ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

30.10.2013 14:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal Turkey

Borussia Dortmund kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 46 yaşındaki teknik adamın 2016 yazına kadar devam eden mevcut kontratını 2018 yazına kadar uzatan imzayı attığı duyuruldu.

Klopp, bu sezon sonunda 1991-1997 yılları arasında Alman ekibin patronluğunu yapan Ottmar Hitzfeld'in rekorunu egale ederek Dortmund'un tarihteki en uzun süre görev yapan teknik adamı unvanına ortak olacak.

Daha şimdiden Borussia Dortmund kulübü tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden olan Jürgen Klopp, Avrupa devlerinin ve önde gelen Milli takımların rüyalarını süsler duruma gelmişti.

Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke yaptığı açıklamada, "Birbirine ait olan şeyleri ayıramazsınız. Biz de bir kez daha teknik direktörümüz ve ekibiyle yeni sözleşme yaptık" derken, genç teknik adam ise, "Kulüple aramızdaki sevgi bağı sürüyor. Buradaki çalışma sistemi harika" şeklinde konuştu.

Sportif direktör Michael Zorc ise, "Jürgen kulübün geleceği için takımın başına kalmaya devam ediyor. O, Dortmund için harika bir teknik direktör" ifadesinde bulundu.

Borussia Dortmund'u üst üste 2 kez Bundesliga şampiyonu yaparak Avrupa'nın en saygın teknik direktörleri arasına giren Jürgen Klopp, geçen sezon da takımını Şampiyonlar Ligi finaline taşımıştı. Dortmunjd, 2011-2012 sezonunda da Almanya Kupası'nı da müzesine götürerek tarihinde ilk kez çifte şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Alman teknik adam, 2012 Ocak'ta kulübüyle olan mevcut sözleşmesini 2016'ya kadar uzatmıştı.

Klopp, yedek kulübesindeki sempatik hareketleriyle ve atılan gollerden sonraki inanılmaz sevinç gösterileriyle Dortmund taraftarlarının sevgilisi haline gelmişti.

Sarı siyahlı kulübün tarihteki 40. teknik direktörü olan Klopp, 2008'de başına geçtiği Borussia Dortmund'da toplam 180 lig maçına çıkarken, 106 galibiyet, 29 mağlubiyet ve 45 beraberlik elde etti.

1990 yılında futbolcu olarak çatısı altına girdiği Mainz 05 kulübünde 11 yıl forma giydikten sonra 2001 Şubat'tan itibaren teknik direktörlük görevini üstlenen Klopp, 2007-2008 sezonunda Bundesliga 2'de son haftaya kadar Bundesliga'ya çıkma mücadelesi vermiş ancak bunu başaramadıktan sonra 18 yıllık Mainz 05 kariyerine nokta koymuştu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Klopp 5 Yıl Daha Dortmund'un Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement