Kocamaz: "Mersin Maratonu Gelecekte Türkiye'nin Bir Numaralı Maratonu Olacak" - Son Dakika
Spor

Kocamaz: "Mersin Maratonu Gelecekte Türkiye'nin Bir Numaralı Maratonu Olacak"

Kocamaz: "Mersin Maratonu Gelecekte Türkiye\'nin Bir Numaralı Maratonu Olacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Uluslararası Mersin Maratonu’nun gelecekte Türkiye’nin bir numaralı maratonu olacağını söyledi.

20.12.2017 17:31

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Uluslararası Mersin Maratonu'nun gelecekte Türkiye'nin bir numaralı maratonu olacağını söyledi.

3 Aralık 2017 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.'sü düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'nun teşekkür toplantısında konuşan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'i hak ettiği konuma getirmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Mersin'in bir yeryüzü cenneti olduğunu ifade eden Kocamaz, "Tabi su içerisinde balık nasıl suyun farkında değilse, biz de aynı şekilde bu şehirde yaşıyoruz ve yaşadığımız şehrin ne kadar önemli olduğunu Mersin'de yaşayanların birçoğu bilmiyor. Bizler, tarihin derinliklerinden günümüze doğru hep cazibe merkezi olarak gelmiş ve öyle kalmış toprakların üzerinde yaşıyoruz. Bugün tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir Türkiye var ama tüm Türkiye'nin de gözünün üstünde olduğu bir Mersin var. Biz istiyoruz ki Mersin'i hak ettiği yere hep birlikte getirelim. Gerçekten gerek tanınırlık açısından, gerekse de potansiyeli açısından Mersin hak ettiği yerde değil. İnşallah bizler belirli bir noktaya kadar getiririz ama bu tür organizasyonlarla bizden sonraki nesillere bir aidiyet duygusu taşımaları konusunda bazı birikimler sunarız ve onlar da bizden sonraki dönemlerde gerek yönetici olarak, gerekse de bu kente gönül vermiş insanlar olarak Mersin'i daha ileri noktalara taşıyabilirler" dedi.

"Bizim ana gayelerimizden bir tanesi de Mersin'i tanıtmak"

Dünya üzerinde kalıcı eserler bırakmalarını gerektiğini vurgulayan Kocamaz, "Mersin demografik yapı olarak Türkiye'yi buraya toplamış. Ülkemizin her yöresinden, her köşesinden insanlar gerek yaşamak için, gerek ekmek derdine düşerek, gerekse de terör belasından kaçarak Mersin'e gelmiş. Ama bu bizi kesmez. Bizim daha büyük açılımlar yapmamız gerekiyor. İnsanlar sadece mecbur oldukları için Mersin'e gelmesin. Mersin'i gezmek, görmek ve Mersin'in değerlerini paylaşmak, tarihin derinliklerine gitmek ve bu güzel şehirde hoşça vakit geçirmek için Mersin'e gelsinler. İşte bizim ana gayelerimizden bir tanesi de Mersin'i bilmeyenlere tanıtmak. Onun yolu da işte bu tür faaliyetler" diye konuştu.

Dünyanın dikkatini Mersin'de toplamaya çalıştıklarını dile getiren Kocamaz, "Dediğim gibi Türkiye burada toplanmış ve bizim şimdi hedefimiz dünyayı burada toplamak, dünyanın dikkatini çekmek ve burada çok önemli, medeniyetlere baş şehirlik yapmış bir kentin olduğunu herkese göstermek. Belediyeler elbette kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek, problemlerini çözmek, halkın hayatlarını kolaylaştırmak için kurulmuş birimler. Ama bence özellikle de demografik yapısı bu kadar karmaşık olan bir kentte bunlardan daha önemlisi insanları bir araya getirmek, onları kaynaştırmak, bütünleştirmek, barış ve hoşgörü içerisinde bir ortak payda etrafında birleştirebilmek. İşte bizim ortak paydamız Mersin. Bu birlikteliği, bu aidiyet duygusunu oluşturabilmek için de bu tür etkinlikler ve bunu gibi birçok etkinlik bir kentin olmazsa olmazı" ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda Tarsus'ta gerçekleştirdikleri yarı maraton hakkında da konuşan Kocamaz, "Biz Tarsus'ta yarı maraton olarak başlatmıştık. Türkiye'nin en iyi yarı maratonu olarak kabul edildi ve 2 yıldır bir ara verilmişti ama bu 2 yıllık ara içerisinde Türkiye'nin her tarafından insanlar bizi arıyor. Bu maratondan niye vazgeçtiniz diye. İnşallah 2018'den itibaren Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi birlikte bu maratonu Mart ayı içerisinde yeniden başlatmış olacağız" dedi.

"Mersin Maratonu gelecekte Türkiye'nin bir numaralı maratonu olacak"

Kentin tamamını Uluslararası Mersin Maratonu'nu sahiplenmeye davet eden Kocamaz, "Biz istiyoruz ki bunlar sadece belediyelerin ya da birkaç kurumun sahiplendiği bir olay olmasın ve kentin tamamı sahiplensin. Bu işe gerekli destekler verilsin, ne kadar çok ödül verirseniz o kadar üst düzey atleti buraya getirirsiniz. Atlet sayısı arttıkça, dikkatler daha da Mersin üzerinde yoğunlaşacak ve bu maraton benim gördüğüm kadarıyla Türkiye'de en hızlı gelişen maraton olarak, özellikle de parkurun dümdüz bir mekanda olması derece konusunda da atletleri biraz daha şevklendirecek ve Mersin Maratonu gelecekte Türkiye'nin bir numaralı maratonu olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz, maratonda emeği geçenlere sertifika verdi.

Toplantıya Kocamaz'ın yanı sıra Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin Serbest Bölge İşletmecisi Genel Müdürü Edvar Mum, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ve sponsor firma yöneticileri katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kocamaz: 'Mersin Maratonu Gelecekte Türkiye'nin Bir Numaralı Maratonu Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement