Kulüpler Rakam Verdi! - Son Dakika
Spor

Kulüpler Rakam Verdi!

Kulüpler Rakam Verdi!

Çok sayıda kulübün yabancı oyuncu statüsü ile ilgili yapılmasını istediği değişim hakkında söz sırası federasyona geldi.

27.02.2014 17:41

Beko Basketbol Ligi'nde yer alan kulüplerin temsilcileri tam anlamıyla görüş birliğine varamamış olsalar da önerilerini Basketbol Federasyonu yetkililerine iletti. Toplantıya TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ligler Direktörlüğü'nden Ayhan Özgümüş ve Murat Tümer ile Uşak Sportif, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Banvit dışında 13 takımın temsilcisi katıldı.

Milli Takım'ın Federasyonu!

Yusuf Erboy yazdı...

Kulüp temsilcilerinin çoğu 12 kişilik kadroda 6 yabancı bulunmasını, sahada yerli zorunluluğunun kaldırılarak koçun kararına göre gerekirse 5 yabancının oynayabilmesini, devşirmelerin yabancı statüsünden sayılmasını, bir sezonda sözleşme yapılabilecek yabancı sayısının 10'a çıkarılmasını (aynı anda en fazla 6) önerdiler. Tofaş ile TED Ankara Kolejliler ise bugünkü 3+2 sisteminin devamından yana görüş bildirdi. Bazı temsilciler de yabancıların bonservis parasının kaldırılmasını ve yerli oyuncu transferindeki esasların uygulanmasını istedi.

TBF'den yeni sezonla ilgili transfer politikasının zamanında belirlenebilmesi için 30 Nisan'a kadar gelecek sezonki uygulamalar ile ilgili yanıt verilmesi istendi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kulüpler Rakam Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement