Mersin 'spor Üssü' Oluyor - Son Dakika
Spor

Mersin 'spor Üssü' Oluyor

Mersin \'spor Üssü\' Oluyor

Olimpiyatlardan sonra en fazla branşın bir arada yapıldığı organizasyon olarak öne çıkan Akdeniz Oyunları, alt yapı ve spor tesisi potansiyeli açısından Mersin'in çehresini değiştirecek.

10.06.2011 11:50

Olimpiyatlardan sonra en fazla branşın bir arada yapıldığı organizasyon olarak öne çıkan Akdeniz Oyunları, alt yapı ve spor tesisi potansiyeli açısından Mersin'in çehresini değiştirecek.

Alt yapıyı tamamlamak için hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğü kentte, yaklaşık 500 milyon lira tutarında yapılacak spor tesisi yatırımları ise Mersin'in en az 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek kapasitede olacak. Akdeniz Oyunları fikrini ilk ortaya atan ve fikrin takipçisi isim olarak bilinen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 17'nci Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e kazandırılmasının Devlet kurumlarından, STK'lara, kent dinamiklerinden gönüllülere kadar bir takım çalışmasının ürünü ve başarısı olduğunu söyledi. Mersin'de 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda 24 ülkeden 4000'e yakın sporcunun 30 branşta mücadele edeceğini kaydeden Taşkın, bu amaçla Mersin'de 10-12 arası yeni spor tesisi yapılacağını belirtti.

Tesis yatırımları kapsamında, 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, biri 7500 seyirci kapasiteli olmak üzere birkaç spor salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu ve 2 atış poligonu dahil yaklaşık 10-12 tesis yapılacağını belirten Emrullah Taşkın, şöyle devam etti:

"TOKİ, stadyumun zemin etüdünü sürdürüyor. Ağustos ayında inşaat çalışmalarına başlanacak. Yatırımlar tamamlandığında, Mersin spor tesisi potansiyeli açısından Türkiye'nin sayılı illerinden biri olacak ve tesisler en az 50 yıllık ihtiyaca cevap verecek. "

Sporcu kafileleri ve izleyiciler ile birlikte yaklaşık 20 bin kişinin organizasyona renk katacağını, 3000 civarında bir gönüllü ordusunun oyunlarda görev alacağını sözlerine ekleyen Emrullah Taşkın, "Akdeniz Oyunları, Mersin'in dünyaya tanıtılması ve ekonomik girdi açısından her sektöre ekonomik fayda sağlayacak çok önemli bir etkinlik. Oyunlar, Mersin'in spor ve turizm kenti olmasında da öncü rol üstlenecektir" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mersin 'spor Üssü' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement