Milli Parkta Yarım Asır Sonra Cirit Oynanacak - Son Dakika
Spor

Milli Parkta Yarım Asır Sonra Cirit Oynanacak

Milli Parkta Yarım Asır Sonra Cirit Oynanacak

Erciyes Dağı eteklerindeki Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda 50 yıl aradan sonra cirit müsabakası düzenlenecek.

13.06.2012 12:37

Erciyes Dağı eteklerindeki Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda 50 yıl aradan sonra cirit müsabakası düzenlenecek.

Göçmen kuşların üreme yeri ve geçiş güzergahı olarak kullandığı, Erciyes Dağı eteklerindeki Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçeleri üçgeninde yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı, haftasonu ata sporu cirit müsabakalarına evsahipliği yapacak.

"Güzel atlar ülkesi" anlamına gelen Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki bölgede görev yapan yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları, yaklaşık yarım asır öncesine kadar yaygın olan ata sporu ciridi yeniden canlandırma adına organizasyon düzenleyecek.

Develi ilçesine bağlı Sindelhöyük beldesinde faaliyet gösteren Sindelhöyük Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kılıç yaptığı açıklamada, yörelerinde yarım asır öncesine kadar yaygın olan ciridi, beldelerinde yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Geniş çayırlık alanlara sahip Sindelhöyük'te 200'ye yakın at bulunduğunu ve beldede ata binme kültürünün yaygın olduğunu belirten Kılıç, "Develi ve Sindelhöyük Belediyelerinin de desteğiyle haftasonu düzenlenecek cirit müsabakalarını geleneksel hale getireceğiz. Ata binmeyi öğrenmek isteyenlere de kurs açacağız" dedi.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ve Sindelhöyük Belediye Başkanı Hamdullah Deringöl de yörede ata sporunun yeniden canlandırılması adına düzenlenecek organizasyona her türlü desteği vereceklerini belirterek, ciride ilgi duyanları haftasonu Sindelhöyük'te görmek istediklerini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Yıldız/ İsmail İçer

Yayıncı: Hüseyin Doğru - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Parkta Yarım Asır Sonra Cirit Oynanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement