Osman Solakoğlu" Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika
Spor

Osman Solakoğlu" Ödülü Sahibini Buldu

Osman Solakoğlu" Ödülü Sahibini Buldu

Bu yıl dokuzuncusu verilen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nü, İzmir'den beden eğitimi öğretmeni Nezihe Akdeniz kazandı.

29.01.2014 16:45

"Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi, İzmir'den aday gösterilen beden eğitimi öğretmeni Nezihe Akdeniz oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF) yapılan açıklamaya göre, eski TBF Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısını basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu ailesi tarafından verilen ödülle ilgili dün toplanan seçici kurul üyeleri, başvuruda bulunan ve ödül niteliklerine sahip 14 aday arasından Nezihe Akdeniz'i seçti.

Ödüle layık görülen Akdeniz, 3 Şubat 2014 Pazartesi günü İstanbul'da saat 20.15'te Beşiktaş İntegral Arena'da oynanacak Beşiktaş İntegral Forex- Galatasaray Liv Hospital maçı öncesinde düzenlenecek törende bir şilt ve kazandığı 5 bin lira para ödülünü alacak.

- Nezihe Akdeniz kimdir?

Sosyal sorumluluk bilinciyle genç kızların sporcu etiğine sahip toplum bireyleri olarak yetişmesinde önemli çalışmaları olan Nezihe Akdeniz, basketbola 1985 yılında İzmirspor Kulübü'nde başladı.

Akdeniz, yedi yılı Birinci Lig'de olmak üzere 15 yıl süren oyunculuk kariyeri devam ederken, 1990 yılında küçük ve yıldız kategorilerinde antrenörlüğe başladı. Artvin iline öğretmen olarak tayin olan Nezihe Akdeniz, burada Türkiye'nin ilk kadın Basketbol İl Temsilcisi olarak dört yıl boyunca görev yaptı ve Artvin'in ilk kadın basketbol takımlarını oluşturarak kadın basketbolunu ilde faal duruma getirdi.

1995 yılında İzmir'e geri dönerek kadın basketbol altyapı çalışmalarına hız veren Akdenizin çalıştırdığı takımlar küçük kızlar kategorilerinde Türkiye dördüncülüğü ve ikinciliği, liselerarası müsabakalarda ise Türkiye ikinciliği elde etti. Nezihe Akdeniz'in yetiştirdiği oyuncular arasında milli sporcular Bahar Çağlar ve Tuğçe Canıtez de bulunuyor.

İzmir'de altyapı çalışmalarını sürdürmekte olan Akdeniz, İzmir Symrna Veteran Kadın Basketbol Takımı'nda da oynuyor. Nezihe Akdeniz, 2013 yılında 16 yaşında lösemi hastalığı nedeniyle hayata veda eden genç basketbolcu Emre Yıldız'ın anısını yaşatmak amacıyla Bursa İpekböcekleri Veteran Kadın Basketbol Takımı ile bir müsabaka düzenlemiş ve müsabakanın gelirlerini LÖSEV'e bağışlamıştı. Akdeniz, 11 Mayıs 2013 Anneler Günü'nde ise veteran kadın sporcuları ve kadın altyapı sporcularını "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla bir müsabakada buluşturmuştu.

Öte yandan Osman Solakoğlu, 3 Şubat Pazartesi günü Feriköy Mezarlığı'daki kabri başında anılacak. -

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Osman Solakoğlu' Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement