Satranç Milli Takımı Gümüş Madalyayla Yurda Döndü - Son Dakika
Spor

Satranç Milli Takımı Gümüş Madalyayla Yurda Döndü

Satranç Milli Takımı Gümüş Madalyayla Yurda Döndü

Romanya'da düzenlenen Avrupa 18 Yaş Altı Satranç Şampiyonası'nda averajla ikinci olan ve gümüş madalya kazanan Türkiye Genç Milli Takımı yurda döndü.

22.07.2011 22:10

Romanya'da düzenlenen Avrupa 18 Yaş Altı Satranç Şampiyonası'nda averajla ikinci olan ve gümüş madalya kazanan Türkiye Genç Milli Takımı yurda döndü. Tarom Havayolları'na ait bir uçakla Romanya'nın başkenti Bükreş'ten İstanbul'a gelen genç milli satranç takımı oyuncuları, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 10 takımın katıldığı turnuvayı, finalde Polonya'yı 3-1 yenmesine rağmen averajla ikinci tamamlayan milli takım, yurda dönüşünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirten satranç oyuncusu Vahap Şanal, Buna göre de performansımız artıyor. Çünkü Türkiye'yi temsil etmek çok gurur verici bir şey. Bu başarı bize nasip oldu. Daha başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz dedi.

5 YILDIR SATRANÇ OYNUYOR

Turnuvaya katılan bir diğer milli satranç oyuncusu Cemil Can Alimarandi ise, şampiyonu yenerek turnuvayı mağlubiyet almadan bitirdiklerini belirterek, Averajla maalesef ikinci olduk. Birinciyi yendiğim için çok mutluyum. 5 yıldır satranç oynuyorum diye konuştu. Oğlu Cemil Can Alimarandi'ye destek olmak üzere Romanya'ya giden Canan Alimarandi ise, bütün anne babaların çocuklarına satrancı sevdirmesini ve destek olmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Satranç Milli Takımı Gümüş Madalyayla Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement