Sıkıysa Gönder! - Son Dakika
Spor

Sıkıysa Gönder!

Sıkıysa Gönder!

Beşiktaş'ta şimdi hedef 'Çete'.

11.02.2012 10:40  Güncelleme: 12:42

Son günlerde menajer Jorge Mendes'in getirdiği 8 futbolcu ile Carvalhal'in biletinin kesilmesi konuşuluyor. Kartal'da Mendes olayı bir proje idi... Bu nedenle geçen sezon başından bu yana 8 oyuncu alındı. Mendes, Carlos Carvalhal'i de getirdi...

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; özellikle Simao ve Ricardo Quaresma'nın miadının dolduğu konuşuluyor. Fernandes ve Almeida da aynı listeye dahil ediliyor. Peki Başkan Yıldırım Demirören'in de 'onay' verdiği iddia edilen çete operasyonu yapılır, mayıs ayında 8 futbolcu ve Carvalhal gönderilirse mali tablo ne olur?

3 FUTBOLCU KİRALIK ALINDI

Akşam Gazetesi bu rakamlara ulaştı... 2010'da Quaresma ile başlayan, 2011 ocak ayında Manuel Fernandes, Simao Sabrosa, Hugo Almeida ile devam eden, geçen yaz da Bebe, Julio Alves, Edu ve Sidnei transferleri ile tamamlanan harekatın maliyeti toplam 56 milyon 585 bin euro... Yani TL olarak bakıldığında tam tamına 130 milyon...

MAYIS'A KADAR 36 MİLYON

Bu isimleri göndermek isterseniz bu parayı da gözden çıkartacaksınız... Şu ana dek bonservislere toplam 17 milyon 600 bin euro ödendi. Yani bu paraların geri dönüşü de yok. Satıştan Kartal ne kazanır o da tartışılır. Mayıs ayında Beşiktaş 9 isme toplam 36 milyon 85 bin euro ödemiş olacak.

İYİ ÖLÇÜP BİÇMEK GEREKİYOR

Peki mayıs ayında operasyon yapılırsa ne olur? Carlos Carvalhal'in sözleşmesi bitiyor. Edu, Bebe, Sidnei'nin sözleşmeleri ise kiralık. Bu dörtlüyle sorun çıkmaz. Ancak 5 isme (Fernandes, Julio Alves, Simao, Quaresma, Almeida) için toplam 20 milyon 500 bin euro daha ödemek zorunda... Özetle Beşiktaş'ta Mendes ekibini göndermek için fatura çok ağır, iyi ölçüp biçmek gerekiyor. Çünkü Kartal, Del Bosque'den Ferrari'ye bir çok isimle FIFA'lık oldu, çoğunu da kaybetti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Sıkıysa Gönder! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement