Tecrübe Konuşuyor" Projesi - Milli Sporcu Nur Tatar: "Doping Yapmak Hırsızlıktır" - Ordu - Son Dakika
Spor

Tecrübe Konuşuyor" Projesi - Milli Sporcu Nur Tatar: "Doping Yapmak Hırsızlıktır" - Ordu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında toplu fotoğraf çekimi Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar'ın hayranları ile poz vermesi Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar'ın konuşması Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar, "Doping yapmak hırsızlıktır.

21.03.2016 18:35

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında toplu fotoğraf çekimi

Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar'ın hayranları ile poz vermesi

Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar'ın konuşması Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında, milli sporcu Nur Tatar ve Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı Ordulu gençlerle bir araya geldi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte soruları yanıtlayan milli sporcu Tatar, bazı sporcuların dopingli çıkmasına yönelik yaptığı açıklamasında, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir. Onun için bunun eğitimleri veriliyor. Bizim kendi milli takım doktorlarımız hangi ilacın içerisinde doping var, hangi ilacın içerisinde yok biliyor ve ona göre bize veriyor. Biz de zaten onlara da sormadan ilaç almıyoruz" diye konuştu.

Tekvando branşında böyle bir hadise ile karşılaşılmadığını vurgulayan Tatar, "Dopingli çıkan sporcularda bilmediği bir ilaçla bunu almıştır belki. Bunu bilemeyiz. Ama bizde hiçbir şekilde öyle bir olay söz konusu değil. Diğer branşlardaki arkadaşlarımızın adını duyunca üzülüyoruz gerçekten. Sonuçta istiklal marşımızı okutan sporcularımızın böyle bir şeyle karşılaşması beni de çok üzüyor. Ama bunu bilinçli olarak da yapan var, bilinçsiz olarak da yapan var. Ama ben bu konuda hiçbir şekilde desteklemiyorum. Hiçbir şekilde de istemiyorum. Alabildiğiniz başarı kendi yeteneğinizdir ve kendi başarınızdır. Bu konuda arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Milli sporcu Tatar, Vanlı bir sporcu olduğunu da kaydederek, "Van gibi bir yerden çıkmak gerçekten zor. Hem maddi hem manevi bir çok zorluklar yaşadım. Bu zorluklar içerisinde spora başardım. Kar kış demeden antrenmanlara gittim. Çok imkanlarım olmadı. Ama hiç bir şekilde mücadeleden vaz geçmeyerek antrenmanlarımı bırakmadım. Ne olursa olsun devam ettim. Bugün buralara geldim ise bu mücadeleden asla vaz geçmediğim içindir. Bütün genç sporculara da tavsiyem çok disiplinli çalışsınlar ve asla yılmasınlar. İnşallah bütün kardeşlerimiz aynı başarıya ulaşır" değerlendirmesine bulundu.

5 yaşında tekvando sporu ile tanıştığının altını çizen Tatar, "Babamın spor salonu vardı. Ağabeyim de kıyafetlerine özendim. Daha sonra turnuvalara katılmaya başladım. Ardından başarılar gelmeye başladı. Ailem ve sevdiklerim bu spor yaparken bana çok destek oldular. Onların destekleriyle buralara kadar geldim. Bütün Türkiye'nin gücü ve duaları arkamızda olduğu sürece de inşallah başarılara gelmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Kadınlara da seslenen Tatar, "Doğu'da özellikle bayanlar dövüş ve savunma sporlarına çok sıcak bakmıyorlar. Buradan bütün ailelere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün bayanların kendilerini savunabilecek kadar spor yapmalarını öneriyorum. Tekvando da bunun için çok güzel bir branş. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise, küçük yaşlarda en büyük hayalinin Kaymakamlık görevinde bulunmak olduğunu ancak yıllar içinde hedefinin değiştiğini anlatarak, "Bugün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Başarılı olmakta en büyük etken çok çalışmak, iyi bir eğitim almak, vatana, millete ve devlete en iyi hizmeti yapabilmek düşüncesinde olmak" diye konuşarak, gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ile ilgilide bir sunum yapan Yunus Arıncı, denetleme, teftiş, denetimin gerekliliği, Türkiye'de denetim organları konularında gençleri bilgilendirdi.

Etkinliğin ardından bazı protokol üyeleri tarafından Tatar ve Arıncı'ya çiçek taktim edildi.

Tecrübe Konuşuyor" Projesi - Milli Sporcu Nur Tatar: "Doping Yapmak Hırsızlıktır" - Ordu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tecrübe Konuşuyor' Projesi - Milli Sporcu Nur Tatar: 'Doping Yapmak Hırsızlıktır' - Ordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement