Tolunay Kafkas, Resmen Trabzonspor'da - Son Dakika
Spor

Tolunay Kafkas, Resmen Trabzonspor'da

Tolunay Kafkas, Resmen Trabzonspor\'da

Trabzonspor ile teknik direktör olarak 3,5 yıllık sözleşme imzalayan Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımın yeterli oyuncu kadrosunun bulunduğunu ve şu anda transferi düşünmediklerini söyledi.

29.01.2013 16:08

Trabzonspor ile teknik direktör olarak 3,5 yıllık sözleşme imzalayan Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımın yeterli oyuncu kadrosunun bulunduğunu ve şu anda transferi düşünmediklerini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde, kulüp başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Kafkas, yaptıkları açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kafkas, bordo-mavili takım ile anlaşırken teknik direktör Şenol Güneş ile görüşmediğini belirterek, "İmzayı attıktan sonra görüşmeyi düşünüyorum. Ben ifade ettiğim gibi hoca kulübün gerçek yüzüdür. Hocanın Trabzonsporluluğunun yanında bizim Trabzonsporluğumuz tartışılmaz bile. Futbol, hayat böyle birşey. Yarın buraya başka biri de oturabilir. Ben hocayla gerekli konuşmayı yapar her türlü bilgiyi de alırım" dedi.

Bu akşam takımla birlikte ilk antrenmanına çıkacağını ifade eden Kafkas,

"Taktik çalışması olacak. Eskişehir maçına hazırlanacağız. Kupada işimizi en ufak şansa bırakmak istemiyoruz. Daha sonra da ligde Gaziantepspor maçına bakacağız. Fazla antrenman yapamamak dezavantaj ama zaten oyuncu kalitesi ve mevcut yapılanlar var. Onun üzerine moral motivasyonla devam etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Her takımın oyunla ilgili sıkıntıları olabileceğini anlatan Kafkas, şöyle devam etti:

"Bir takım duygusal travmalar yaşanabilir. Hayat bu. İnişlerle, çıkışlarla dolu. En kısa sürede kulüp hak ettiği yere gelecektir. Yeterli oyuncu kadrosu var. Biz bütünü bozmadan bütün oyunculara değer vererek sezon sonuna kadar bu işi götüreceğiz. Ondan sonra da raporumuzu başkana, yönetim kuruluna sunacağım. Ondan sonra yeniden yapılanmaya girebiliriz. Şu an her oyuncuya eşit mesafedeyiz. Hepsinden maksimum verimi almak için büyük gayret içinde olacağız."

-"Hepsi kıymetli oyuncular"-

Kafkas, oyuncularla ilgili bireysel bir değerlendirme asla yapmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hepsi bizim oyuncumuz, değerli, kıymetli, büyük oyuncular. Performanslarına bakacağız. Fakat bir teknik adamın en önemli özelliklerinden biri kalite ile performansı iyi ayırt etmek olmalı. Bizde kaliteli oyuncular var, bu kaliteyi her zaman göreceksiniz. Transfer şu anda düşünmüyorum. Hepsi oyuncumuz, bizimle beraber. Altyapıda değerli hocamız var. Başkanımız, hocamız ve ben istişare yapacağız. Her türlü katkıyı, desteği sağlayacağız. Zaten benim genç oyunculara ilgim çok fazla. Onlar için de bu bir şans."

Trabzonspor ile ilgili duygularını açıkça ifade ettiğini kaydeden Kafkas,

"Benim için burası bir kimlik, aşk, bir sevgi, bir tutku, bir kavga, bir şiir. Trabzon ve Trabzonspor benim için birçok anlam ifade ediyor. Ben buranın yabancısı değilim. Ailem de buralı. Havaalanından inince zaten evime geldim" diye konuştu.

-"Birşeyi bahane edecek biri değilim"-

Kafkas, ellerinde altın bir bilezik bulunduğunu belirterek, "Futbola çok şey borçluyuz. Oyuncular da borçlu. Zaman zaman duygusal tepkiler olabilir" dedi.

"Teknik adamlar olarak birşeyi bahane edecek biri değilim" diyen Kafkas, şöyle devam etti:

"Oyuncum da etmemeli. Biz yenildik. Karabükspor ve Elazığ'ı tebrik ederiz. Bundan sonrası, nasıl kazanırız diye bakmak lazım. Bizlere burada iş yapalım diye para veriyorlar, üretelim diye veriyorlar. Veremeyen kimse, ben de dahil buradan gidecek. Büyük işin büyük derdi olur. Büyük sorunları olur. Bunları aşmak için buradayız. İnancımız, hırsımız tam. Umarım Allah da bize yardım eder ve bu işten yüzümüzün hakkıyla çıkarız. Bu işin gerçeği de budur. Hikaye anlatmayı da çok seven biri değilimdir."

'Başkan, yönetim, biz hepimiz bir geminin içindeyiz' diyen Kafkas, "Ayrı düşünmemiz mümkün değil. Herşey bu kulüp için iyi olsun diye yapıyoruz. Artı bizim başka özelliğimiz de var. Buralıyız, dışardan gelmiş değiliz. Her kim ne kadar saymıyorsa da ben buralıyım, sadece nüfus kağıdımda yazmıyor. Bu kulüp için zamanında çok şeyler yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Başkanımızın, yönetimimizin, benim de ağzım hep bir olacak. Önemli olan Trabzonspor'u bir yere taşımak" diye konuştu.

-Şike süreci-

Kafkas, şike süreci konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine ise, "Benim şu anda tek işim gelecek yıllarda Trabzonspor'u nasıl şampiyon yapabilirim, onun derdindeyim. O süreci başkanımız ve yönetimimiz gerekli şekilde yürütüyor. Ben kendimle ilgili işlere bakmak durumundayım. Bu iş için en önemli şey takım, oyuncular. Bu takımı tekrar nasıl şampiyonluğa oynatırız, onun hesabı içerisindeyim" diye konuştu.

"Sürecin içine çekilirseniz aynı tavır içinde mi olacaksınız" şeklindeki soru üzerine de Kafkas, "Zamanı geldiği zaman benim de konuşmalarımızı, beyanatlarımızı duyarsınız. Fakat birinci derecede zaman geçiyor, devam ediyor. Önümüzde bir iş var. Bu sene de yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. İnatçı ve hırslı bir adamım. İyi bir teknik direktörseniz bu takımı bir yere getirirsiniz. Değilseniz burada olmanın anlamı yok. Zamanı geldiğinde değerlendirme yaparız ama benim birinci işim saha ve bu takımı bir yere getirmek olmalı" yanıtını verdi.

Kafkas, ligde herşeyin bitmediğini de belirterek, "Bizim için biten bir şey yok. Her şey iki maça bakar. Kimse seri yapamayacağımızı söyleyemez. Bu takım iyi bir takım, herkes rahat olsun. Biten bir şey olur mu" dedi.

Kafkas, bir gazetecinin "taraftarlara verdiğiniz (ateşle barut yan yana geldi, patlamaya hazır olsunlar) mesajınızı açar mısınız" şeklindeki sözleri üzerine, "İnsanın bir işi isteyerek, severek yapması, gelmesi çok önemli. Ben ateş, onlar barut. Ben onların, onlar da benim dilimden anlıyorlar" diye konuştu.

Bunun üzerine başkan Şener, esprili bir şekilde "yani ben de ceza alacağım" sözlerinin ardından ise Kafkas, "Başkanımın söylediği anlamda söylemiyorum. Hırslı, inatçı kimliğim var. Ben 6 yıl burada oynadım. Hep beni başüstünde tuttular. Hep bana değer verdiler, bu şehrin çocuğu gibi gördüler. Bu şehir taraftarlarla var, taraftarlarla da var olacaktır" dedi.

Kafkas, yardımcılıklarını Gökhan Geylani, Dursun Genç ve Muzaffer Blazer'in yapacağını ve bir kaleci antrenörü konusunda da görüşmelerin olduğunu sözlerine ekledi.

-Şener'in açıklamaları-

Başkan Şener de bir gazetecinin, "görevden ayrılan yardımcı antrenör Ünal Karaman'ın bir gazetede, üzüldüm, kırıldım diye açıklaması var. Göreve getirirken ona bir vaadiniz oldu mu" şeklindeki sorusu üzerine, "Vaatte bulunmadık. Üzülmesi hakkı. Karabük'e 3-1, Elazığ'a 3-1 yenil, 11. sırada ol. Doğru söylemiş. Kırıldım, o benim hakkım" diye konuştu.

Pilot takımları 1461 Trabzon'da oynayan Sercan ve Eren'i Çaykur Rizespor'a verdiklerini söyleyen Şener, "Bu oyuncular 1461 Trabzon'un önemli futbolcularından. Daha önümüzdeki haziran ayında bir üst kadroya geçecek boyutta değiller. Komşu il Rize'nin talebi oldu. Haziran ayında bulamayacağımız para verdiler. Hem para kazanmak hem A takıma oyuncu kazandırmak bu takımın amacına uygun. Bunlardan birini yerine getirdik. 1461 Trabzon'un lige geçme imkanı olsaydı böyle birşeyde bulunmazdık" diye konuştu.

Şener, Akyazı Stadı'ndan umudunu kesmediğini kaydederek, "Biliyorsunuz müteahhitlikten geliyorum. Umudum şu ki ihalenin sonucunda burayı hakkıyla becerebilecek bir firmanın işi alması. Bu benim, kulüp için çok önemli. Sizin için de çok önemli olması lazım" ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Muhabir: Selçuk Kılıç

Yayıncı: Hüseyin Doğru - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tolunay Kafkas, Resmen Trabzonspor'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement