Volkan'sız Fenerbahçe Daha Önce... - Son Dakika
Spor

Volkan'sız Fenerbahçe Daha Önce...

Volkan\'sız Fenerbahçe Daha Önce...

Cumartesi günü Elazığspor ile oynayacağı maçla lige merhaba diyecek Fenerbahçe'de Volkan Demirel sancısı yaşanıyor.

16.08.2012 10:45  Güncelleme: 13:30

- SPORX İNCELEME - Spor Toto Süper Lig'de Cumartesi günü Elazığspor ile oynayacağı maçla lige merhaba diyecek Fenerbahçe'de Volkan Demirel sancısı yaşanıyor. Takımın tecrübeli kalecisi ve kaptanı Galatasaray ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde omzundan sakatlandı ve en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

Volkan Demirel'in omzu için doktorların cerrahi müdahale isteği ise oyuncunun bu durumda sezonu kapatacağını düşündüğü için kendi tarafından reddedildi ve sezon sonuna bırakıldı.

Sarı-lacivertli ekibin 21 Ağustos'ta ise belki de sezonun en kritik maçı olan Spartak Moskova ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı bulunuyor. Gözler bu maçta kaleyi Volkan'dan devir alacak Fehmi Mert Günok'ta olacak. Mert Günok rövanş mücadelesinde de kalede olacak.

MERT GÜNOK HEYECANLI

Genç kaleci Galatasaray ile oynanan maçta Volkan'dan kaleyi ani bir sakatlıkla devir almış ve oyuna girdikten kısa bir süre sonra 19.dakikada boşa çıkarak Umut Bulut'un golünde büyük bir rol oynamıştı.

Avusturya ile oynanan milli maçta ilk 6 dakika içinde kalesindeki iki gole engel olamayan Mert Günok için Volkan Demirel ve milli takımdan hocası Abdullah Avcı ise destek mesajları vererek Günok'un moralini yukarıya çıkarmaya çalışıyor. Taraftarların inancı ise tam.

VOLKAN'IN 11.SEZONU

Peki Volkan Demirel'in yokluğunda Fenerbahçe ne yapıyor? Sarı-lacivertli takımda 11.sezonuna girek ve 288 kez sarı-lacivertli formayı taşıyan Volkan Demirel geçen sene takımın oynadığı 45 resmi maçın 39'unda sahadaydı. Volkan Demirel'in oynamadığı maçlarda Fenerbahçe geçtiğimiz yıl şu sonuçları aldı;

SPOR TOTO SÜPER LİG

17 EKİM: Mersin İdman Yurdu 1 - 2 Fenerbahçe

23 EKİM: Fenerbahçe 0 - 0 Samsunspor

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI

Yarı Final

26 NİSAN: Karabükspor 0 - 2 Fenerbahçe

Çeyrek Final

11 NİSAN: Fenerbahçe 2 - 2 Kayserispor

Kupa 4.Kademe

21 MART: Fenerbahçe 3 - 0 Samsunspor

3.Kademe

12 OCAK: Fenerbahçe 4 - 1 Konya Şekerspor

9 KASIM: Ankaragücü 4 - 2 Fenerbahçe                                                                                                                                                                         (Bu maçta Serkan Kırıntılı oynadı)

21 ARALIK: Fenerbahçe 2 - 3 Bucaspor (Bu maçta Serkan Kırıntılı oynadı)

Bir önceki sezon Volkan Demirel Fenerbahçe'nin oynadığı 42 maçın 36'sında sahadaydı. O sene Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3.öneleme turunda Young Boys'a elenerek gruplara kalma şansını yitirmişti. Volkan'sız oynanan 6 maç ise şu şekildeydi;

SPOR TOTO SÜPER LİG

15 AĞUSTOS: Fenerbahçe 4 - 0 Antalyaspor (Mert Günok 46.dakikada girdi)

23 AĞUSTOS: Trabzonspor 3 - 2 Fenerbahçe

29 AĞUSTOS: Fenerbahçe 4 - 2 Manisaspor

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI

3.Kademe

13 OCAK: Yeni Malatyaspor 2 - 1 Fenerbahçe

27 OCAK: Fenerbahçe 2 - 1 Gençlerbirliği

Yeni Malatyaspor karşısında alınan yenilgi takımda ve taraftarda büyük bir şok etkisi yaratmıştı.

MERT AVRUPA'DA İLK KEZ

23 yaşındaki 1.96 boyundaki Mert Günok için önce Elazığspor ardından da Spartak Moskova mücadeleleri ise çok büyük değer taşıyor. Fenerbahçe altyapısından yetişen ve 2008'den beri A Takımda bulunan Mert ilk defa Avrupa'da Fenerbahçe'nin kalesini koruyacak.

2009/2010 sezonunda 56 resmi maç oynayan Fenerbahçe'de Volkan Demirel ise 48 maçta sahadaydı. Bu sezon Mert Günok Demirel'in oynayamadığı 8 maçın 1 tanesine görev şansı bulabilmişti. Bu da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan ve Antalyaspor'un 4-3 üstünlüğü ile biten 3.kademe mücadelesiydi.

VOLKAN'SIZ OLUYOR MU?

Fenerbahçe son iki sezonda Volkan Demirel'in yokluğun da 13 maça çıktı. Bu maçların 8'sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, iki maç berabere sonuçlandı. Üç mücadelede ise sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yenilgi ile gittiler.

Genç kaleci Mert Günok Fenerbahçe ile bu yaz sözleşmesinin bitmesine rağmen ilk tercihi Fenerbahçe'den yana kullanmış ve yöneticilerinden bir süre haber beklemişti. Günok'un adı bir ara Beşiktaş ile anılırken milli kaleci Fenerbahçe ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı. Haber - Esat DERGİ

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Volkan'sız Fenerbahçe Daha Önce... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement