3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu - Son Dakika
Teknoloji

3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu

3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu

KOÜ Tıp Fakültesi ve Geneocell Uluslaralarası Medikal Enstitüsü tarafından düzenlenen yaz okuluna, çeşitli ülkelerden araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler katılıyor KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Karaöz: "Birinci amacımız, uyarılmış pluripotent kök hücresi deneyimlerimizi paylaşmak olacaktır"

09.09.2013 14:01

3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu, çeşitli ülkelerden araştırmacılar ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) başladı.

KOÜ Tıp Fakültesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KÖGEM ve Almanya'da bulunan Geneocell Uluslaralarası Medikal Enstitüsü ile uluslararası yaz okulu düzenlediklerini söyledi.

Karaöz, yaz okuluna Kenya, İran, Danimarka ve birçok ülkeden doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacıların katıldığını belirterek, yurt dışından çok sayıda araştırmacının yer alacağını ifade etti.

Yaz okulunun ana konusunun 2012 yılında Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen "uyarılmış pluripotent kök hücresi" üzerinde durulacağını dile getiren Karaöz, "Birinci amacımız, uyarılmış pluripotent kök hücresi deneyimlerimizi paylaşmak olacaktır. Bunun yanı sıra yaz okulu süresince kanser kök hücresi ve diğer kök hücre araştırmaları da alt başlıklarla tartışılacak. Buna ilişkin laboratuvar düzeyinde uygulamalar yapılacak" şeklinde konuştu.

"Yaz okulunun bitiminde katılanların hepsi sertifikalandırılacak" diyen Karaöz, benzeri organizasyonları sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kök hücre tedavileri ile ilgili teorik ve pratik uygulamaları içeren yaz okulu, 15 Eylül'de sona erecek. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 3. Kök Hücre Teknolojileri Yaz Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement