Bill Gates, ABD Başkanlığına Isınıyor - Son Dakika
Teknoloji

Bill Gates, ABD Başkanlığına Isınıyor

Bill Gates, ABD Başkanlığına Isınıyor

Bill Gates, karışmayacağım dediği, Amerika Birleşik Devleti Başkanlığına artık daha ılımlı görünüyor.

20.03.2013 02:01  Güncelleme: 07:07

Microsoft'un kurucusu ve Windows işletim sistemlerinin geliştiricisi Bill Gates eğer siyasete atılsaydı nasıl olurdu?

2008 senesinde İngiltere'nin Londra şehrinde sorulan soruları yanıtlayan Gates, siyasete atılmayı düşünüp, düşünmediği dile getirildiğinde önce şaşırmış ve ardından keskin bir dille "bu işlere karışmayacağını" söylemişti.

Şirketten uzaklaştıktan sonra kendini hayır işlerine adayan ve Microsoft'un da böyle hareket etmesine önayak olan teknoloji dünyasının ası, uzun zamandır eşiyle birlikte "Bill & Melinda Gates Foundation"ı güçlendiriyor.

Afrika başta olmak üzere dünyanın geri kalmış birçok ülkesine ziyarette bulunan, dernek sayesinde de büyük yardımlarda bulunan Gates, Abu Dhabi Media Summit'e konuştu. Siyasi geleceği hakkında söz açılınca, dünyayı değiştirmek için başkanlık gibi bir mevkide, bir ofise tıkılmanın kendisi için manasız olduğunu söyleyen teknoloji devi, Beyaz Saray'a sadece özel öneriler götürmek için ara ara uğrayacağını söyledi.

Uzun lafın kısası, Bill Gates elinde büyük bir gücün ve arkasında desteğin olduğunu bilmesine rağmen, sahip olduğu serveti sadece ülkesiyle değil, dünyayla paylaşmak niyetinde.

Burçin Aygün - AA

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bill Gates, ABD Başkanlığına Isınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement