İphone 6'nın Kâr Marjı Tüm Zamanların En Düşüğü!? - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6'nın Kâr Marjı Tüm Zamanların En Düşüğü!?

İphone 6\'nın Kâr Marjı Tüm Zamanların En Düşüğü!?

Rekor ön sipariş sayısı ve tahmin edilen rakamlardan sonra düşük kâr marjı gündeme geldi.

17.09.2014 17:13
Hasan Uğur Nayır - -

İlk günde 4 milyon ön sipariş alan iPhone 6 için yüksek rakamlar söyleniyor. İlk haftasında 16 milyon satacağı öngörülüyor. Görünüşe göre iPhone 6, iPhone tarihinin rekorlarını kıracak. Ama bazı zamanlar bunlar aldatıcı olabilir. Credit Suisse analistleri tarafından yayınlanan bir rapor iPhone 6'nın tüm zamanların en düşük kâr marjına sahip olacağını gündeme getirdi. Nasıl olabilir? Nedenini bulmak için detaylara inelim.


Neden en düşük?


Credit Suisse analistlerinin tahminine göre 4.7 inç'lik 16 GB iPhone modelinin Apple'a maliyeti 350.60 dolar. Telefonun perakende fiyatı ise 649 dolar. Brüt kazanç 248.40 dolar veya oranlarsak %41.5.


Kulağa hoş geliyor, ama önceki modellere kıyasla düşmüş durumda. iPhone 5S'te 274.30 dolar kazanç ve %45.8 oran söz konusuydu. iPhone 5'te ise kazan 293.70 dolar, oran ise %49'du.



Yüksek üretim maliyetlerinin başında büyük ekran geliyor. Apple'ın yeni kahramanı iPhone 6 Plus'ın maliyeti iPhone 6'ya göre daha fazla, ama buna göre fiyatı da biraz daha yüksek. Yani teknik olarak Apple, her bir iPhone 6 ünitesi karşılığında daha az kazanıyor. Başka bir analiste göreyse Apple, kazancını eski iPhone'lara göre daha fazla sayıda ünite satacak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'la birlikte dengeleyecek.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6'nın Kâr Marjı Tüm Zamanların En Düşüğü!? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement