Bağırsağı Delinen Naz Bebek Hayata Tutundu - Son Dakika
Yaşam

Bağırsağı Delinen Naz Bebek Hayata Tutundu

Bağırsağı Delinen Naz Bebek Hayata Tutundu

ISPARTA (İHA) – Isparta'da henüz iki günlükken ince bağırsağında delinme tespit edilen Duygu Naz bebek, başarılı bir operasyonla hayata tutunmayı başardı.

15.07.2013 18:35

ISPARTA (İHA) – Isparta'da henüz iki günlükken ince bağırsağında delinme tespit edilen Duygu Naz bebek, başarılı bir operasyonla hayata tutunmayı başardı.

Meryem ve Mustafa Bilgin çiftinin ilk bebekleri Duygu Naz, 1 Temmuz'da dünyaya geldi. Normal doğum olmasına rağmen 2 kilo 170 gram ağırlığında, normal kilonun altında doğan Duygu Naz, yenidoğan bakım uzmanlarınca gözetim altında tutuldu. Ancak iki gün sonra Duygu Naz Bebek de emmeme ve karında şişlik olunca durum çocuk cerrahisine bildirildi. Çocuk Cerrahı Op. Dr. Fuat Güler, bebekte spantan intestinal perforasyon (ince bağırsakta delinme ve kanama) olduğunu tespit etti. Op. Dr. Güler ve Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi, aynı zamanda Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, Duygu Naz'ı ameliyata aldı. Bir saat süren başarılı operasyon sonrası bağırsaktaki delik onarıldı. 10 gün boyunca hastanede gözetim altında tutulan bebek sağlığına kavuştu.

"NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM"

Op. Dr. Mustafa Çelik, bu tür vakaların çok nadiren görüldüğünü belirterek, hastanede ilk kez böyle bir operasyon yapıldığını kaydetti. Çelik, "Hasta hastanemizde 2 kilo 170 gram olarak düşük doğum ağırlıklı doğmuştu. Ardından yeni doğan servisinde izlenime alındı. İzlenimin ikinci gününde bağırsak delinme durumuna bağlı genel durum bozukluğuna rastladık. Karında şişlik ve emme eksikliği üzerine arkadaşlarımız durumu çocuk cerrahi ekibine bildirdi. Tetkikler sonucunda ince bağırsakta delinme tespit edildi. Acil olarak ameliyata alındı. Ameliyatta ince bağırsağın son kısmında geniş bir alanda açılma olduğu görüldü. Buna bağlı olarak bağırsak içeriği karın içine boşalıyordu. Karın içerisi temizlenerek bağırsaklar tekrar bir araya getirildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yeni doğan servisimizin bakımları ile hastamızın genel durumu tekrardan düzelerek kendini toparladı. Gün itibariyle beslenmesine geçildi. Hastamız taburcu olacak hale geldi. Genç çiftimizin ilk çocukları olmaları dolayısıyla biraz korku yaşadılar. Ancak korkulan olmadı. Biz de sağlıklı bir biçimde bebeklerini kendilerine verdiğimiz için çok mutluyuz. Bu durum çok nadir görülen bir rahatsızlıktır. Burada önemli olan bu durumun erken fark edilip, erken müdahale edilmesidir. Burada bağırsak içeriğinin karına boşalması şişliğe neden olarak enfeksiyon riskini artırmakta. Biz bebeğimizi sağlıklı bir biçimde ailesine teslim ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

"ÜÇÜNCÜ GÜNDE BESLENMEYE BAŞLADI"

Ameliyatın nasıl yapıldığını anlatan Op. Dr. Fuat Güler de, "Hastamızı ameliyata aldığımızda karın içerisinde yaklaşık 7-8 santimetrelik bir açıklık tespit ettik. Bağırsağın delinen yerini bularak, oradaki ölü dokuyu çıkartarak, sağlıklı dokuları dikişlerle dikerek, bağırsağın devamlılığını sağladık. Karın içerisini de temizleyerek operasyonumuzu sonlandırdık. Yaklaşık bir saatlik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Hastamızın ameliyatının ardından 3. günde beslenmeye başlandı. Şu an bebeğimiz 12 günlük ve annesini emerek besleniyor. İlerleyen yaşlarında herhangi bir problem yaşanmasını beklemiyoruz. Hastamız zaman zaman bize gelerek kontrol edilecek" diye konuştu.

İlk bebeklerinin sağlığa kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren anne Meryem Bilgin, "Ameliyattan önce her şeye hazırlıklı olmamız istendi. Çok üzüldük. Doktorların sayesinde çocuğumuz iyi oldu" derken, baba Mustafa Bilgin de, "Kızımıza burada çok iyi bir bakım gerçekleştirildi. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuğumuzla çok iyi ilgilendiler. Kızımız için Duygu Naz ismini seçtik" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bağırsağı Delinen Naz Bebek Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement