Cezaevi Firarisine Ateş Açıp Öldüren Asker Beraat Etti - Son Dakika
Yaşam

Cezaevi Firarisine Ateş Açıp Öldüren Asker Beraat Etti

Cezaevi Firarisine Ateş Açıp Öldüren Asker Beraat Etti

Diyarbakır Lice'de 'dur' ihtarına uymayarak otomobiliyle kaçan cezaevi firarisine ateş açıp ölümüne neden olan jandarma er hakkında beraat kararı verildi.

11.11.2015 12:03  Güncelleme: 12:47

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Jandarma Karakolu ekiplerinin yol kontrol noktasında 'Dur' ihtarına uymayarak otomobiliyle kaçan cezaevi firarisi 24 yaşındaki Muzaffer Görül'e ateş açarak ölümüne neden olan jandarma er Erkan Görgel hakkında 'meşru savunma' gerekçesiyle beraat kararı verildi.

OLAY 1 YIL ÖNCE MEYDANA GELDİ

Olay, 11 Kasım 2014 tarihinde meydana geldi. Kontrol noktasını gören ve 'Dur' ihtarı üzerine kaçmak isteyen ve Bingöl Açık Cezaevi firarisi Muzaffer Görül, er Erkan Görgel'in açtığı ateş sonucu başına isabet eden kurşunla öldü. Olayla ilgili tutuklanan er Erkan Görgel hakkında 'Kasten öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KURŞUN ARKA CAMDAN GİRİP BAŞINA İSABET ETTİ

İddianamede, Muzaffer Görül'ün saat 13.30'da aracı ile Bingöl'den Diyarbakır yönüne giderken kontrol noktasına yaklaştığı sırada yanındaki silahı eline alarak hızla dönüp kaçmaya çalıştığı, mevzide görev yapan bir askerin bu sırada havaya ateş ettiği kaydedildi. Silah sesini duyan şüphelinin havaya 1, kaçan araca yönelik de 2 el ateş ettiğini ifade eden savcı, 1 kurşunun aracın arka camından girip koltuk başlığını delerek Muzaffer Görül'ün başına isabet ettiğini belirtti. Olay yerinde G-3 piyade tüfeğine ait 4 boş kovan bulundu.

Savcı, er Erkan Görgel'in ateş ettikten sonra başka silah sesi duyduğunu iddia ettiği halde olay yerinde bulunan kovanların askerlere ait tüfeklerden kullanıldığının belirlendiğini, başka bir silahın ateş ettiğine dair kanıta rastlanmadığını bildirdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Diyarbakır 5'inci Agır Ceza Mahkemesi'nde geçen şubat ayında yargılanmaya başlanan Erkan Görgel 'kasten öldürme' suçlamasını kabul etmedi, gelen aracı kullanan kişinin elinde silah gördüğünü söyledi. İlk duruşmada tutuklu sanık Erkan Görgel'in tahliyesine karar verildi, dava güvenlik gerekçesiyle Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkemedeki son duruşmaya sanık avukatı İlter Aksoylu katıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ, MAHKEME VERDİ

Savcı, olayda ölen Muzaffer Görül'ün cezaevi firarisi olduğunu, kontrol noktasını gördükten sonra yakalanmamak için uzaklaşmaya çalıştığını ve üzerinde tabanca bulunduğunu, olay yerindeki askerlerin ifadesinin birbiri ile örtüştüğünü ifade etti. Savcı, sanığın olası kast ile öldürme suçunu işlediğine dair suç unsurlarının oluşmadığını kaydederek, eyleminin meşru savunma sınırları içerisinde bulunduğunu bu nedenle beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme, savcının görüşüne katılarak er Erkan Görgel hakkında beraat kararı verdi. Muzaffer Görül'ün yakınlarının avukatı Servet Özen, duruşmaya mazeret bildirdikleri halde katılamamalarına rağmen verilen kararı hukuka aykırı değerlendirerek temyiz için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Cezaevi Firarisine Ateş Açıp Öldüren Asker Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • ali: Bu askeri bu gune kadar iceride tutan adalet utansin iste bu bizim sorunumuz 48 0 Yanıtla
  • muhtar: Asker görevini yamıştır.. 44 2 Yanıtla
  • Üstteğmenin üstü: Bu nasıl iş ya vursan bi dert kaçsa ayrı dert 43 0 Yanıtla
  • mehmet: Kaçan birine karşı nasıl nefsi müdaafa yapılmış. 1 41 Yanıtla
  • cCc ALP_ER cCc : NE OLACAKTI HAPİS CEZASIMI VERECEKTİNİZ.. 42 0 Yanıtla
  • Gercek: Adama ödül vereceklerine mahkeme mahkeme dolastirmislar bunu gören polis asker nasil görevini yapsin ayiptir yaaaaaw 38 0 Yanıtla
  • İnsan: Bir insanın ölümü üzerinden iyi olmuş oh olmuş diye düşüncelerini söleyen insan görünümlü zavalı Yaratıklar Allah sizin ve sizin gibi Düşünen Irkçı kafatascıların belasını versin insanmısınız siz lan gevşekler 14 23 Yanıtla
  • Ali ÇEKOSLAVAKYALILAŞTIRAMADIKLARIMIZDANMISINIZ: Adalet yerini bulmuş, fazla söze gerek yok. 26 4 Yanıtla
  • cvt55: kacmasin o zman ne lakasi var kurt turk belkide tam tersidir asil fasist olan sensin 28 1 Yanıtla
  • md: askerin adını ne yazıyon arkadaş ev adresinide ver istersen 24 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement