Londra'da Şener Şen'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' - Son Dakika
Yaşam

Londra'da Şener Şen'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

Londra\'da Şener Şen\'e \'Yaşam Boyu Başarı Ödülü\'

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Bu Yıl 16.'sı Gerçekleşecek Olan Londra Türk Film Festivali Komitesi, Türk Sinemasının Yaşayan Efsanesi Şener Şen'i 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne Layık Gördü.

12.10.2010 12:08

Her yıl içerik ve kapsamını genişleterek, Türk Sineması’nın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan ve sinema endüstrisinin dünyaca ünlü isimleri aracılığıyla sinemamızı uluslararası platformda temsil eden Londra Türk Film Festivali, “Golden Wings” ödülünü taşıyan kanatları ile 4 Kasım’da Londralı izleyicilere “Boğaz Sefası” yaşatmaya hazırlanıyor.

GALA’YA ŞENER ŞEN İLE ÇAĞAN IRMAK KATILIYOR

Bu yıl 16.’sı gerçekleşecek olan Londra Türk Film Festivali, Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü ünlü oyuncu Şener Şen’e veriyor. Londra’da kültür ve sanatın kalbi olan Leicester Square’deki 1300 kişilik görkemli EMPIRE sinemasının ev sahipliğini yapacağı Açılış Galası’nda Çağan Irmak’ın Prensesin Uykusu filminin Dünya Prömiyeri gerçekleşecek.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıllardır desteklenen festivalin gala gecesinde bu yıl DIGITURK’ün sponsorluğunu üstlendiği Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü de sahibini bulacak. Seçkin jüri kadrosunun belirleyeceği film, Golden Wings heykelciğinin yanı sıra 30,000 Pound değerindeki dağıtım kontratı ile de ödüllendirilecek ve böylece İngiltere ve İrlanda sanat sinemaları zincirinde gösterime girerek tüm Britanya seyircisine ulaşmış olacak.

Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü’ne aday olan filmler:

Semih Kaplanoğlu’nun 2010 Berlin Altın Ayı Ödüllü filmi BAL,

Çağan Irmak’ın traji-komik filmi KARANLIKTAKİLER,

Filmleri dünya festivallerinde büyük ilgi gören Reha Erdem imzalı KOSMOS,Selim Demirdelen’den gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği bir film KAVŞAK Taylan Kardeşlerin kara komedisi VAVİEN.

Ünlü yazar Sevin Okyay Golden Wings Jürisi’nde

İngiltere’nin dünyaca tanınmış film eleştirmenleri, dağıtımcı, yönetmen ve festival direktörlerinin yanı sıra her yıl Türkiye’den usta bir sinemacının yer aldığı Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü Jürisi’ne bu yıl Türkiye’den katılan isim, sinemamızın duayen yazarı SEVİN OKYAY. Jürinin uluslararası isimleri ise Independent Cinema Office (ICO) kurucusu ve yönetmeni CATHARINE DES FORGES, Türk Sinema yazarlarının da yakından tanıdığı sinema yazarı ve eleştirmen DEREK MALCOLM, ve SCI-FI-LONDON festivalinin kurucusu LOUIS SAVY.

Festival Programı ve Seyirci Ödülü

Festival programında büyük ödül için yarışan filmler dışında, seçkin filmlerden derlenmiş yeni filmler de yer alacak. Festivalde gösterilen bütün filmler seyirciler tarafından oylanacak ve en çok oyu alan film SEYİRCİ ÖDÜLÜ almaya hak kazanacak. Seyirciler ayrıca gösterim sonrası söyleşilerde festivale katılan yönetmen ve oyuncular ile tanışma şansına sahip olacaklar. Festivalin öne çıkan filmleri arasında özellikle Semih Kaplanoğlu’nun “Yusuf Üçlemesi”nin ilk iki filmi olan YUMURTA ve SÜT’ün yer alması festival izleyicileri için kaçırılmaz bir fırsat. Festival boyunca izleyicilerin beğenisine sunulacak uluslararası alanda çalışan diğer Türk yönetmenlerin filmleri ise Ferzan Özpetek’in İtalyan bir ailenin sürükleyici öyküsünü anlatan SERSERİ MAYINLAR filmi, Kadir Balcı’nın Belçika’da yaşayan bir Türk ailenin hikayesini komedi tadında sunan TURKUAZ filmi ve Londra Türk Film Festivalinin ilk psikolojik korku filmi olan Özgür Uyanık’ın Soho’da çekilen RESURRECTING THE STREET WALKER isimli filmi. Ayrıca Amerikalı yönetmen Theron Patterson’ın modern Istanbul’a dair traji-komik filmi BAHTI KARA’dan Ahmet Boyacıoğlu’nun kültürel bir efsane olan SİYAH BEYAZ ’a saygı duruşuna ve Yusuf Kurçenli’nin 19. yüzyılın sonlarında imkansız bir aşk hikayesini anlatan filmi YÜREĞİNE SOR’a kadar uzanan geniş film yelpazesi ile festival, 16. kez Londralı sinemaseverlere görkemli bir program sunacak. LTFF, ayrıca Selda Çiçek’in ilk filmi olan, aile dramı İNCİR ÇEKİRDEĞİ ve bir şehir ve beş yeni yönetmeni bir araya getiren KARS ÖYKÜLERİ’ni seyirciyle buluşturarak yeni yetenekleri desteklemeye devam edecek.

ALPASLAN DÜVEN – LONDRA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Londra'da Şener Şen'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement