Manisa'da çıkan yangında 7 kişi tedavi edildi - Son Dakika
Yaşam

Manisa'da çıkan yangında 7 kişi tedavi edildi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çıkan yangında 2 dükkan küle döndü. Yangında yaralanan 7 kişi tedavi edildi ve taburcu edildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

28.08.2023 11:12

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi Fatih Sanayi Sitesi'nde çıkan, iki dükkanın küle döndüğü yangında, 2 itfaiye görevlisi, 1 polis memurunun da aralarında bulunduğu 7 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Selvilitepe Mahallesi'ndeki Fatih Sanayi Sitesi 115. Sokak'taki bir oto yıkama ve aksesuar dükkanında, dün saat 20.50'de yangın çıktı. Dükkandan yükselen alevleri fark eden çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede alevler, bitişiğindeki yedek parça satışı yapılan iş yerine de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına çok sayıda itfaiye personeliyle beraber, 25 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz, 7 su tankeriyle müdahale edildi. Esnaf ve vatandaşlar da yangını söndürmek için çalışmalara destek verdi. Ekiplerin müdahaleleriyle alevler 2.5 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü.

TABURCU EDİLDİLER

Yangına müdahale ederken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan itfaiye erleri Ali Şahin ve Emin Kurtulmuş ile dumandan etkilenen polis memuru Erhan Aktuğ ile vatandaşlar Mustafa Ali Ecil, Erol Meral, İsmail Topalcık ve Salih Can Akar, sağlık ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. 7 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

TEMİZLİĞE BAŞLADILAR

Yangında işyerleri zarar gören esnaflar, yakınlarıyla birlikte sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini temizleme çalışmalarına başladı. Çevredeki vatandaşların da yardıma koştuğu çalışmalarda, yangında zarar görmeyen eşyalar ve malzemeler, kamyonlara yüklendi. İş yerlerindeki küle dönen ya da kullanılmaz hale gelen malzemeler de boşaltıldı.

Yangının büyük zarar verdiği oto yedek parça satışı yapan iş yerinin sahibi Rahmi Özbay, "Yangın ilk başladığı anda kontrollü şekilde müdahale edilseydi, bu derece büyümeyecekti. Oğlum dükkana geldiğinde, kepenkleri zorla açtığında daha alevler sıçramamıştı. 20 milyon TL zararımız oluştu" dedi.

Alevlerin kendi iş yerine sıçramaması için alelacele çatıya çıkarak itfaiye hortumuyla alevlere müdahale ettiği sırada dumandan etkilenen esnaf kaportacı İsmail Topalcık da " Manisa'dan geldiğimde yangın yan dükkandaydı. Alevlerin benim dükkanımın da çatısına sıçramak üzere olduğunu görünce çıkarak müdahale ettim. Yoksa benim dükkanımda büyük hasar görecekti" diye konuştu.

Öte yandan, soruşturma sürerken yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Manisa\'da çıkan yangında 7 kişi tedavi edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Manisa'da çıkan yangında 7 kişi tedavi edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement