100 Bin Adet Atatürk Kitabı Ücretsiz Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

100 Bin Adet Atatürk Kitabı Ücretsiz Dağıtıldı

100 Bin Adet Atatürk Kitabı Ücretsiz Dağıtıldı

Gaziantep'te ilk kez bir iş adamı tarafından finansmanı sağlanarak vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan ve Atatürk'ü anlatan 100 bin adet kitap büyük ilgi gördü.

11.11.2012 12:40

Gaziantep'te ilk kez bir iş adamı tarafından finansmanı sağlanarak vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan ve Atatürk'ü anlatan 100 bin adet kitap büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Türkan Başyiğit'in kaleme aldığı Çocuk Atatürk, Büyük Atatürk adlı kitap protokolünde ilgi odağı oldu.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Türkan Başyiğit tarafından kaleme alınan Çocuk Atatürk, Büyük Atatürk adlı kitabın Gaziantep'te yapılan 3. baskısı 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri çerçevesinde okurlarıyla buluştu. İl genelinde ücretsiz olarak yüz bin adet dağıtımı gerçekleştirilen kitaba Şahin Pamuk Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Cahit Bingöl sponsor olurken kitap toplumun bütün kesimleri tarafından takdirle karşılandı. Yakın tarihimizle ilgili yayınların sayısının arttırılması gerektiğini savunan vatandaşlar Çocuk Atatürk Büyük Atatürk adlı eserin son dönemlerde Atatürk'le ilgili yapılan en önemli yayınlar arasında yer aldığını ifade ettiler. Gaziantep Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk'ü anma törenlerinde de ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirilen kitap protokol üyeleri tarafından da beğenildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Turizm Eski Bakanı Abdulkadir Ateş, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünver, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve binlerce vatandaş 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri çerçevesinde halka ücretsiz olarak dağımı gerçekleştirilen Çocuk Atatürk, Büyük Atatürk adlı kitabı büyük bir ilgiyle inceledi.

10 Kasım törenlerinde salonunda dağıtımı gerçekleştirilen kitap için eğitimci, STK Başkanları, öğrenciler ve diğer konuklar tarafından da dikkatle incelenirken vatandaşların genel yorumu "Bu tür kaynak kitapların sayısı arttırılmalı. Yakın tarihimizle ilgili bilinmeyen birçok konu gün ışığına çıkartılmalı, Atatürk'ün yaşamında bilinmeyen yönleri de kaleme alınarak doğru kalemler ve doğru bilgilerle gelecek nesillere aktarılmalıdır. Bugün Gaziantep tarihinde ilk kez Atatürk'ün yaşamından kesitlerin sunulduğu bir kitap kamuoyunun yakından tanıdığı sanayici iş adamı, eğitim gönüllüsü bir insan olan Burhan Cahit Bingöl tarafından finanse edilerek yüz bin adet ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Böyle bir sorumluluk üstlenerek öyle önemli bir eseri okurlarla buluşturan Burhan Cahit Bingöl'e teşekkür ederiz" oldu.

Gaziantep'te 100 bin adet basımı gerçekleştirilen ve okurlarla ücretsiz olarak buluşturulan Çocuk Atatürk Büyük Atatürk adlı kitabının basımını sağlayan Burhan Cahit Bingöl'e teşekkür eden kitabın yazarı Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit yaptığı değerlendirmede "Atatürk'ün ölümünün 74.yılında O'nu sevgi ve hasretle anıyoruz. Uzun ve titiz süren araştırmalar sonucu kaleme aldığımız eserimizin 3.baskısının Gaziantep'te gerçekleştirilerek okurlarla ücretsiz olarak buluşturulmasından dolayı çok mutluyum. Dünyaya yeniden Atatürk lazım denilen bir süreç yaşıyoruz. Bu güne kadar tarih kitaplarında büyük asker, dahi lider Atatürk'ü tanıdınız. Bu kitap sizin çocuk Atatürk ve İnsan Atatürk'le de tanışmanızı sağlamak için yazıldı. O da sizler gibi çocuk oldu, küçük yaşta babasını kaybetti, hayatta başarılı olmak için mücadele verdi. Ülkesi işgal edildi. Bütün vatanseverlerle birlikte mücadele etti. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı direndi. Kazandı. Bize modern bir Türkiye bıraktı. Kurduğu Cumhuriyet'i gençlere emanet etti. Çünkü biliyordu ki Cumhuriyet demokrasi gençlere lazım. Gençlerin bu topraklarda özgür ve mutlu yaşaması için gerekli olan bir siyasal sistemdir. Cumhuriyeti koruyacak olanın bu nedenle gençler olduğunu biliyordu. Gençlerin engellerle karşılaşacağını da biliyordu. Çünkü kendisi de gençlik yıllarında engellerle karşılaştı. Bu nedenle Atatürk'ün devrimini anlamak kadar önemli olan bir başka konuda Atatürk'ün yetiştiği ortam, kişilik özellikleri ve olaylar karşısındaki tavrını da öğrenmektir. Atatürk'ü doğru olarak tanımak sizlerin hayatta başarılı olmanıza büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu gün ne yazık ki Atatürk'ü unutturmaya çalışanlarda var. Yada eleştirenler. Bazıları da O'nu ulaşılmaz bir lider gibi gösteriyor. Unutmamalısınız ki hepiniz birer Atatürk olabilirsiniz. Atatürk'ü sevelim. Ama sevmek yeter. Onu anlamalıyız. Anlamanın dışında onun gibi yaşamalıyız. Bu yaşam biçimi şeklen Atatürk'ü taklit etmek değildir. Atatürk gibi düşünmenin temel özelliği şudur. Olaylar karşısında akıl ve bilimsel yöntemleri uygulamaktır. Bilimsel düşüncelerden asla uzaklaşmayın ve sorular sorun. Atatürk'ün istediği sorgulayan, araştıran, ülkesini seven kültürel değerlerine sahip bir gençliktir. Dünyanın bu gün bile hayranlıkla söz ettiği bir lidere sahipsiniz. Başka yerlerde kendinize liderler aramamalı Atatürk'ü tanımalısınız. Bu kitabın siz çocuklarla ve okurlarla buluşmasını sağlayan değerli dostum, arkadaşım Burhan Cahit Bingöl'e sonsuz teşekkürlerimi sunar, hayatında üstün vasıflarından dolayı başarılar dilerim" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100 Bin Adet Atatürk Kitabı Ücretsiz Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement