14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin, Mısırlılar'ın iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplananlara müdahelesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Bursa'da anıldı.

14.08.2014 15:05

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından 14 Ağustos 2013'te, Mısırlılar'ın iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplananlara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Bursa'da anıldı.

Rabia Platformunca kentte düzenlenen etkinlik kapsamında pek çok sivil toplum kuruluşundan üyeler, Genç Memur-Sen'in çağrısıyla Orhangazi Parkı'nda toplanıp yürüyüşe geçti. Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde, darbeciler aleyhine sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Şehreküstü Meydanı'na sona erdi.

Memur-Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker, grup adına yaptığı açıklamada, özgürlük adına direnen Müslümanların, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında katledildiğini söyledi.

Söz konusu olaylardan sonra uluslararası nitelikte platform kurulduğunu belirten Şeker, şöyle konuştu:

"Müslümanlar sadece Mısır'da eziyet görmüyor. Dünyanın diğer mazlum coğrafyasında, Suriye'de, Filistin'de, Erite'de, Irak'ta, Telafer'de öldürülen insanlar, Müslüman. Düşünce dünyamızda ve değerlerimizde, 'Kim bir insanı öldürmüşse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insana hayat verirse bütün insanlığa hayat vermiş gibidir' fikri vardır. Bu bağlamda yeryüzünde hiçbir insanın burnunun kanamamasını istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Bugün baktığımızda, Irak'ta IŞİD tarafından insanların diri diri toprağa gömüldüğünü görüyoruz. Bin 400 sene önce cahiliye döneminde insanlar diri diri toprağa gömülüyordu. Bugün de insanlık bin 400 sene geriye giderek aynı katliamları ve aynı vahşeti yapıyor. Bunlar yine Müslümanlara karşı yapılıyor. Onun için ümmet olarak, Müslümanlar olarak, inanan insanlar olarak uyanık olmak zorundayız ve kimin nereye hizmet ettiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor."

Grup, İngilizce, Arapça ve Türkçe hazırlanan "14 Ağustos Dünya Rabia Günü Bildirisi"nin Genç Memur-Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş tarafından okunmasının ardından dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement