2. Yönetim Çalıştayı 7 Aralık Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

2. Yönetim Çalıştayı 7 Aralık Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

2. Yönetim Çalıştayı 7 Aralık Üniversitesi\'nde Gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Yönetim Çalıştayı üniversitenin akademik ve idari birim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

19.11.2015 15:10  Güncelleme: 15:16

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde akademik ve idari birim yöneticileri ile bölüm başkanlarının katıldığı 2. Yönetim Çalıştayı gerçekleştirildi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştay, iki oturumda gerçekleştirildi. Çalıştayın idari birim yöneticilerinin katıldığı ilk oturumu, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in açılış konuşmasıyla başladı.

Çalıştay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Şentürk'ün "Üniversitede Yenilikçi Düşüncenin Önemi" konulu sunumuyla devam etti.

Üniversitenin akademik birimlerinde görev yapan fakülte ve yüksekokul sekreterleri ile daire başkanları kendi birimlerinde yaptıkları örnek bir uygulama, karşılaştıkları sorun ve çözüm önerileri konularında sunum yaptılar. Çalıştayın ilk oturumu Genel Sekreter Necdet Bozgeyik'in bilgilendirme sunumu ile sona erdi.

Aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilen çalıştayın ikinci oturumu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mustafa Paksoy'un "Bölüm Başkanlarının Görev, Yetki ve Sorunları" konulu sunumuyla başladı.

Daha sonra ise akademik birimlerde görev yapan bölüm başkanları, bölümleriyle ilgili uyguladıkları örnek bir çalışmayı, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlattılar. Çalıştay, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in değerlendirme konuşmasıyla sona erdi.

Rektör Güvenç konuşmasında, "Üniversite olarak bu çalıştayı düzenlemekteki amacımız, üniversitemizde karşılaşılan sorunlara yönelik ortak akıl oluşturarak sorunları çözüme kavuşturmaktır. Burada bahsedilen tüm sorunlara en kısa sürede çözümler getirilecektir" dedi. Ülkelerin yayın sayılarına da değinen Güvenç, Türkiye'de üretilen makale sayısının bundan 10-15 yıl önce 11.000 iken günümüzde neredeyse 3 katı artış göstererek 37 binlere ulaştığını belirtti

Güvenç, akademisyenlere bölüm başına bir veya iki yayın yapmaları gerektiğini ifade etti. Üniversitelerin bulundukları bölgenin sorunlarına karşı ilgili olmaları ve bu sorunlara çözüm önerileri getirmeleri gerekir" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Yönetim Çalıştayı 7 Aralık Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement