Antalya Büyükşehir Belediyesinin Bütçesi 903 Milyon Lira - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Bütçesi 903 Milyon Lira

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Bütçesi 903 Milyon Lira

Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı tahmini bütçesi 903 milyon TL olarak belirlendi.

26.11.2013 17:24  Güncelleme: 17:23

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı devam toplantısı Hüsnü Karakaş Kültür Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin 2014 yılı bütçeleri onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi Hüsnü Karakaş Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 7 madde kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı tahmini bütçesi 883 milyon TL olarak belirlenirken, Büyükşehir Belediyesi'ne bütçeye ek olarak 70 milyon TL de borçlanma yetkisi verildi. Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı tahmini bütçesi 903 milyon TL olarak belirlendi. İlçe belediyelerin 2014 yılı tahmini bütçeleri ise, Muratpaşa Belediyesi 275 milyon TL, Kepez Belediyesi 192 milyon TL, Konyaaltı Belediyesi 103 milyon TL, Döşemealtı Belediyesi 77 milyon TL ve Aksu Belediyesi 55 milyon TL olarak belirlendi.

KÜLTÜREL HARCAMALARA YATIRIM ÇOK FAZLA

AK Partili Yaşar Tabur, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeteri kadar yatırım yapmadığını belirterek, "Ulaşıma yeteri kadar yatırım yapılmıyor. Sadece festival tarzı harcamalara ve kültürel harcamalara yönelik yatırımlar yapılıyor. Kültürel belediyecilik yapıyoruz adını verdikleri harcamalara daha çok ağırlık veriyorlar. Acil yatırıma ihtiyacı olan alt yapıya yeteri kadar ödenek ayrılmadığını görüyoruz.Bu bütçenin içeriği ile bütün kente yatırım yapılmayacağını görüyoruz" dedi.

KÜLTÜREL YATIRIMLARA ÖNEM VERİYORUZ

AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Tabur'un eleştirilerine cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediye olarak kültürel yatırımlara önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Akaydın, "Ciddi bir borç yapılandırmasıyla geçti 5 senemiz. Bunu ben de kabul ediyorum. Olması gereken yatırımlar, yapılması gerekilenler az ama devlet bütçesine baktığımız zaman, devlet bütçesindeki oranlar daha fazla. Bunu da ifade etmek isterim. Biz kültüre önem veriyoruz, belediyecilik anlayışımız olarak. Kültür olarak kastedilen şey sadece insanları eğlendiren, konser harcamaları falan değil. Zaten burada 2 meclis ya da 1,5 meclis öncesi soru önergesi verdiniz. Sanıyorum orada da özellikle konser ve konferans etkinliklerine ne kadar az bir bütçe ayırdığımızı görmüşsünüzdür. Bizim kültür bütçemizin en önemli kısmı eğitime gidendir. ASMEK'lerdeki öğrenci sayımız 7 binden 25 bine kadar yükselmiştir. Ben bunu çok önemsiyorum. Sosyal hizmetler ve kültüre yönelik yapılan yatırımları şov harcamaları olarak görmüyorum. Kent yaşamında, kent kültürünün oluşmasındaki en önemli harcamalarından biri olarak görmüyorum" diye konuştu.

ANTALYA İSTANBUL-ANKARA'NIN YAŞADIĞI SIKINTILARI YAŞAMADI

Ulaşımla ilgili eleştirilere de cevap veren Başka Akaydın, şunları söyledi:

"Ulaşımla ilgili ciddi yatırım kararlarını alabilmemiz için ulaşım master planının yapılması gerekiyordu. Yapıldı. Yeni bitti. Olması gereken süreçte bitti. Bundan sonra da raylı sistemle ilgili Antalya'nın geleceğine yönelik fizibilite raporlar oluşturmak üzere ilgili birim dairemizde ciddi bir çalışmanın içine girdiler. Antalya bir milyon nüfusuna göre değerlendirdiğimizde ulaşım sıklığı açısından hiçbir zaman İstanbul, Ankara'nın yaşadığı sıkıntıları yaşamadı.Yaşanılan sıkıntılı ilçelerimizde var. Ama burada hiçbir belediyeyi ve partiyi suçlamak istemiyorum. Bunların çözümünde ne yapmalıyız. Eğer parti iktidar partisinin belediyesi ise, İstanbul ve Ankara'da görüldüğü gibi ulaşımdaki hemen hemen bütün ciddi harcamaların yükünü ilgili kanunlarla ulaştırma bakanlığı üstlenmiştir. Ama AK partili bir belediye değilse böyle bir üstlenme yok."

Dünyanın en pahalı raylı sistemine sahip olduklarını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, raylı sistemle ödemeleri gereken 154 milyon Euro'luk kısmı Ulaştırma Bakanlığının ödemesi konusunda kendilerine iyilik yapmasını istedi. Başkan Akaydın, "Raylı siteme 2028 yılına kadar ödeme yapacağız. Biz ödememiz gerekeni ödedik. Daha da ödeyeceğiz" dedi

ÇEVRE YOLLARININ YAPIMI ANTALYA'NIN TRAFİĞİNİ YARI YARIYA AZALTIR

Öte yandan Başkan Akaydın, Antalya'nın ulaşım sıkıntısını çözecek iki tane önemli olay olduğunu vurguladı. Başkan Akaydın, "Kırcami'nin planlanması ve EXPO 2016 için çevre yollarının yapımı. Batı çevre yolu ufacık bir kamulaştırma parası ödenmediği için bugüne geldi. En önemli kuzey ve doğu çevre yolları muallakta bekliyor. Sadece bu çevre yolları yapılsa Antalya'nın trafiği yarı yarıya rahatlar. Hesap ortada. Biz hiçbir zaman ulaşımda engelleyici olmadık. Hep yapıcı olduk yıkıcı olmadık" diye konuştu.

BAŞKANE EVCİLMEN'DEN AŞURE

Meclis toplantısı devam ederken, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in getirtmiş olduğu aşureler meclis üyelerine ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesinin Bütçesi 903 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement