25 Bin Çiftçiden 750'si Aftan Yararlandı - Son Dakika
Yerel

25 Bin Çiftçiden 750'si Aftan Yararlandı

25 Bin Çiftçiden 750\'si Aftan Yararlandı

Dicle EDAŞ'ın aylarca süren faiz affı ve taksitlendirme uygulamasına Şanlıurfa'daki 25 bin çiftçiden sadece 750'sinin müracaat ettiği belirtildi.

07.02.2014 12:15

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Genel Koordinatörü Necat Tur, DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu ve Medya Danışmanı Atilla Korkmaz Otel El Ruha'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda DEDAŞ'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Tur, DEDAŞ olarak vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

2013 Haziran ayında DEDAŞ'ı satın aldıktan sonra kaçak elektrik kullanımını azaltmak, tahakkuku artırmak ve abonelere kaliteli ve sürekli enerji verebilmek için bir takım tedbirler aldıklarını kaydeden Tur, "Bu tedbirler alınırken yürürlükteki kanun ve ilgili mevzuata uygun hareket edilmektedir. Bu uygulamalar içesinde tarımsal sulama abonelerimiz için üreticilere ödeme kolaylığı sağlamak, kaçak elektrik kullanımını önlemek, tüketim alışkanlığı ve tükettiği elektriğin bedelini ödeme alışkanlığını kazandırmak için bazı çalışmalar yürütülmüştür" dedi.

'25 BİN ÇİFTÇİDEN 750'Sİ BAŞVURDU'
Elektrikle sulama yapan çiftçilere kolaylık sağlamak için kullandıkları elektriğin yüzde 15'ni ödemeleri konusunda kampanya düzenlediklerini kaydeden Tur, Urfa bölgesinde 25 bin çiftçiden sadece 750 kişinin müracaat ettiklerini söyledi. Tur, bu kampanyadan yeterli verimi alamadıklarını söyledi.

KAYIP-KAÇAK YÜZDE 74'TE
Kayıp-kaçakla etkin mücadele başlattıklarını belirten Tur, işi devraldıkları tarihten itibaren yaklaşık bin 700 kişiye istihdam sağladıklarını, genelde ise 5 bin personelle hizmet verdiklerini vurguladı. Tur "Bölgemizdeki kaçak kullanım kabul edilebilir oranların çok üzerindedir. Şuan itibariyle bu oran yüzde 74 civarındadır. Bu ise çok büyük bir kayıp ve israftır" dedi.

ABONE SAYISINDA ARTIŞ VAR
Şanlıurfa genelinde toplam 405 bin abone sayısının olduğunu kaydeden Tur, yapılan çalışmalar ile bu sayının 424 bine çıktığını söyledi. Düzenlenen sayaç affı kampanyası sonucunda 7 bin abonenin dilekçe ile başvurduklarını belirten Tur, başvuran abonelerin haricinde eskimiş birçok sayacı yenileri ile değiştirdiklerini ifade etti.

BORCUN FAİZİ SİLİNDİ
'Fırsat köyümüze geldi' kampanyasına değinen Tur, "Güneydoğu'daki 6 ile bağlı 4 bin 162 köyün yıllardır ödenmediği için biriken içme suyu kullanımından kaynaklanan elektrik borcu hayata geçirilen kampanya ile yeniden yapılandırıldı. Kampanya ile borçlardan ötürü oluşan faiz de silindi." dedi.

BORÇLU ABONE SAYISI AZALIYOR
DEDAŞ'ın şu anda herhangi bir kar elde etmediğini vurgulayan Tur, bölgedeki kayıp-kaçak elektrik kullanımının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti. Tur, "217 bin olarak belirlenen borçlu abone sayısı, yapılan denetimler, uygulamalar ve kampanyalarla bu sayı sürekli olarak düşmeye devam ediyor. En son rakam 162 bin olarak borçlu abone kaldı" diye konuştu.

DÖRT DİLLİ ÇAĞRI MERKEZİ
Hizmet kalitesinin tüketiciler tarafından daha iyi takip edilmesi ve yaşanan sorunların anında değerlendirilerek çözülmesi için 444 80 86 Alo DEDAŞ Çağrı Merkezi'ni hizmete açtıklarını kaydeden Tur, "Yaklaşık 50 personelin çalıştığı çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Çağrı merkezimiz Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki abonelerimize hizmet vermektedir" diye ifade etti.

AŞIRI YÜKLENME OLUYOR
Aşırı yüklenmelerden dolayı köylerde elektrik kesintilerinin olduğunu belirten Tur, bölgedeki elektriğin ısınma amaçlı olarak düşünülmediğini, sadece aydınlatma amaçlı olduğunu ve yatırımların da bu yönde yapıldığını söyledi.

TAŞERON İŞÇİLER
Son günlerde Urfa'da yapılan taşeron işçilerin eylemlerine de değinen Tur, taşeron işçilerin sorunlarının önceki döneme dayandığını, işçilerin kaygılarının bu yüzden olduğunu ve şu anda yapılan sözleşmelerde ne kadar alacakları, hangi haklara sahip olacaklarının belirlendiğini söyledi.

URFA'DA DEVAM EDEN YATIRIMLAR
Urfa'ya yapılan ve yapılacak olan yatırımlara değinen Eroğlu ise, "Şanlıurfalı vatandaşlarımızın elektriğini daha kaliteli ve kesintisiz alabilmeleri için hazırlanan birçok proje hayata geçirilirken yeni projeler de en kısa süre içerisinde uygulanacak. DEDAŞ, 2014 yılında Şanlıurfa'ya 23 milyon TL yatırım yapacak. Abide-Çevik kuvvet yolunda aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa'nın birçok mahallesinde yer altı şebekeleri döşenirken eskimiş hatlar da yenisi ile değiştiriliyor. Şanlıurfa'nın merkezi ile tüm ilçelerinde aydınlatma lambalarının bakımları yapılıyor. Tüm ilde yapılan tesis çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 25 Bin Çiftçiden 750'si Aftan Yararlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement