2B Başvuruları Cumartesi Günleri de Devam Edecek - Son Dakika
Yerel

2B Başvuruları Cumartesi Günleri de Devam Edecek

2B Başvuruları Cumartesi Günleri de Devam Edecek

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, "Defterdarlık ve mal müdürlüklerimizde cumartesi günleri de 09.00-13.00 saatleri arasında 2B arazisi ile ilgili başvurular yapılabilecektir" dedi.

19.09.2012 11:27  Güncelleme: 11:38

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, "Son günlerde oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla Defterdarlık ve mal müdürlüklerimizde cumartesi günleri de 09.00-13.00 saatleri arasında 2B arazisi ile ilgili başvurular yapılabilecektir" dedi.

Mat, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı Kanun'a göre satın alma başvurularının 7 Mayıs 2012 tarihinden bu yana, il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlükleri tarafından alınmaya devam edildiğini hatırlattı.

2B arazileri satın alma başvuru süresinin 30 Ekim'de tarihinde sona ereceğini belirten Mat, başvuru sürecinde son 40 güne girildiğini vurguladı. Mat, açıklamasında, "Son günlerde oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla Defterdarlık ve mal müdürlüklerimizde cumartesi günleri de 09.00-13.00 saatleri arasında 2B arazisi ile ilgili başvurular yapılabilecektir" dedi.

Mat, 2B arazisi kullanıcısı vatandaşların satın alma başvurularının kolay ve hızlı yapılmasını sağlamak amacıyla başlatılan, mahallinde elden başvuru alınma uygulamasına da 30 Eylül'e kadar devam edileceğini kaydetti.

Hidayet Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu husus unutulmamalıdır ki kullanılan 2B arazilerinin ihalesiz doğrudan peşin ödemelerde yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli satın alınması, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, satış bedellerinin, belediye mücavir alan sınırları içinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirilerek 2B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlanmıştır. Bilindiği üzere avantajlardan yararlanmanın ön şartı, başvuruda bulunmaktır. 2B kullanıcıları belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvuru bedeli yatırarak başvuru yapmaktadır. Bu bedel satış bedelinden indirilmek üzere alınmakta olup satın alınmaktan vazgeçilmesi veya satın alma hakkının devir edilmesi durumlarında talep üzerine iade edilecektir. Bununla birlikte 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartıyla başvuru bedeli ödemeksizin başvuruları kabul edilmektedir."

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2B Başvuruları Cumartesi Günleri de Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement