4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Yapıldı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Yapıldı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinleri kapsamında Zonguldak'ta bir alış veriş merkezinde program düzenlendi.

04.10.2013 16:57

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinleri kapsamında Zonguldak'ta bir alış veriş merkezinde program düzenlendi.

Zonguldak'ta bir alış veriş merkezinde düzenlenen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Erol Yılmaz, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Sezgin Örmeci, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, öğrenciler ve davetliler takıldı.

Programda konuşma yapan Zonguldak Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Everen Türeci Sezgin, "Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Alış veriş merkezi ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği işbirliğiyle burada bir etkinlik hazırladık. Bu bir kutlama değil. Çünkü Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde hayvanlar acı çekmeye ve layık oldukları yaşama ne yazık ki kavuşamamaya devam ediyorlar. Ama bugünü de geçmek olmazdı. Bizde çocuklar ve hayvanlar arasında bir bağlantı, bir merhamet köprüsü oluşturalım istedik. Etkinliğimizin güzel bir havada geçmesini temenni ediyoruz. Bir daha ki 4 Ekim'de inşallah yakamızdaki bu siyah kurdeleleri takmayacağız ve hayvanlar çok daha güzel şartlarda olacaklar" dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, "Biz Evren Hanım ve ekibiyle bir seneyi aşkın beraber çalıştık. O dönemde gördüğüm manzara Türkiye'deki televizyonlara yansıyanların aksine hem Evren Hanım hem de çalışma arkadaşları son derece munis yaklaşımlarla hayvanları korumaya, kollamaya, kurtarmaya kendilerini adamışlar, mücadele ediyorlardı. Bizde acaba çorbada tuzumuz bulunur mu düşüncesiyle katkı vermeye gayret ettik. Pek çok ilke Evren Hanım ve arkadaşları imza attılar. Ayıları yuvalarına gönderdiler, hayvan barınaklarını hizmete aldılar. Gayretlerinden dolayı ben onları kutluyorum. Çocuklarımızı yetiştirirken özellikle hayvan sevgisiyle yetiştirelim. Eğer hayvanı sevemezse bir insan insanı sevmesini de çok beklemeyin" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Erol Yılmaz, "Hayvanları korumak hepimizin görevi olsa gerek. Bu bir insanlık görevi. Dolayısıyla insanların ne keder yaşama hakkı varsa hayvanlarında o kadar yaşama hakkı var. Bu hakka herkesin sahip çıkması lazım" şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Sezgin Örmeci ise "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Şube Müdürlüğü olarak yabani ya da evcil hayvan ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşam haklarının korunması için çalışmaktayız. Amacımız el ele vererek hayvanların hayat hakkına destek vermektir" dedi.

Konuşmaların ardından Neşe Erberk Anaokulu ve Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından programda şiirler ve gösteriler gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement