96'lık Dede Kaymakama Ayvacık'ın Tarihini Anlattı - Son Dakika
Yerel

96'lık Dede Kaymakama Ayvacık'ın Tarihini Anlattı

96\'lık Dede Kaymakama Ayvacık\'ın Tarihini Anlattı

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Osman Özdağ, İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'a Ayvacık'ın tarihini anlattı.

28.05.2012 17:25

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Osman Özdağ, İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'a Ayvacık'ın tarihini anlattı.

Özel bir iş için hükümet konağına gelen ve Samsun'un Ayvacık ilçesinin Kapıkaya köyünde oturan 96 yaşındaki Osman Özdağ adeta yaşayan tarih. İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'ın makamında bir süre sohbet ettiği Osman dede 96 yıldır Ayvacık ilçesinde yaşıyor. Atatürk'ü Samsun'da gören Osman dede ilçenin Kurtuluş Savaşı yıllarını Kaymakam Ufuk Akıl'a anlattı. Samsun'da Atatürk'ü gördüğü günü çok net hatırlayan Osman Özdağ, "50 adım kadar yakınındaydım. O gün halk akın etmişti. Biz Ayvacık'tan yürüyerek Samsun'a gitmiştik. Onu görmemiz de hayatım boyunca unutamayacağım bir şanstı" dedi.

Ermeni çetelerinin Ayvacık'ta yaptıkları eşkıyalıkları anlatırken duygulanan Osman dede, "Çeteciler saçlarının ortalarını tıraş ederdi. Silahlı gezer, malı mülkü olanların çocuklarını kaçırır fidye isterdi. Çok zulüm gördük" dedi.

Kaymakam Ufuk Akıl'a da kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Osman Özdağ, bir süre devlet dairelerinde çalışmış. Yaşına rağmen oldukça sağlıklı olan Osman dede, kaymakamlık merdivenlerini yardımsız tırmandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 96'lık Dede Kaymakama Ayvacık'ın Tarihini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement