Afyonkarahisar'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Afyonkarahisar\'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

03.08.2013 13:06

Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile Karayolları 31. Şube Şefliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Sürücü Kursları Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı'nın 2015 ve 2020 yıllarına ilişkin ilan edilen hedeflerle ilgili görüş ve düşüncelerin masaya yatırıldığı toplantıda, Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Afyonkarahisa'da yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanması ile takip ve değerlendirmesinin yapılması konuları görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın kara yollarında kavşak nokta konumunda yer alan kentler arasında yer aldığını, bu yüzden de trafik kazalarına sıklıkla rastlandığını söyledi.

TRAFİKTE HERKESİN BİZİM KADAR HAKKI OLDUĞUNU DÜŞÜNMELİYİZ

Vali Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trafik sadece emniyet birimlerinin çözmesi gereken bir sorun değil. Her kurumun bu konu ile ilgili olarak yapması gerekenler ile üzerine düşen görevler var. Öncelikle trafikle ilgili çocuklarımıza eğitim verilmeli. Başkasının hakkına saygılı olma öğretilmeli. İnsanlar günlük yaşantılarında her ne kadar nazik olsalar da ne yazık ki trafikte çoğu zaman aynı nezaketi birbirlerine gösteremeyebiliyorlar. Ne yazık ki trafikte sabırsızız. Trafikte birbirimize ikram etme nezaketi gösteremiyoruz. Yayalara, bisikletlilere saygı göstermiyoruz. Bisikleti araçtan saymıyoruz. Trafikte herkesin bizim kadar hakkı olduğunu düşünmeliyiz. Ne yazık ki o koltuğa oturduğumuz zaman davranışlarımız değişiyor. İşte tüm bunları önleyebilmek için çocuklarımızı çok küçük yaşlarda eğitmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada eğitimcilerimize, sürücü okullarına ve onları denetleyecek olan kurumlara çok büyük iş düşüyor. Bu toplantılarda herkes fikir üretsin ki sorunlar ve trafik kazaları azalsın ölümler en aza insin. İnsan hayatı çok önemli, bu nedenle bir kişinin hayatının dahi kurtulması bizim için çok önemli. Dolayısıyla yapacağımız iş son derece önemli"

Vali Balkanlıoğlu, ayrıca trafik hizmetlerinin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde verilmesi için tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini belirtti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement