Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gaziantep'te Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı.

17.09.2012 13:35

Gaziantep'te Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde oluşturulan kortej, Demokrasi Meydanı'ndan Karagöz Caddesi'ne kadar yürüdü. Ahilik Haftası kutlamaları tarihi Yeni Han binasında devam etti. Törende bir konuşma yapan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Ahilik Haftası ile ilgili davetlilere bilgi verdi.

Ahilik'in her yıl kutlandığını dile getiren İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Kolusarı ise, Ahilik'in 13. yüzyılda ilk defa Kayseri ve Kırşehir bölgelerinde kurulduğunu söyleyerek, "Ahilik Anadolu'ya yayılan Türk Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı'nın adıdır. Kendisi de bir derici ustası olan Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Ahi Evran aslen Horasanlı olup, oradan Bağdat'a ve oradan da Kayseri ve Kırşehir dolaylarına göç etmiştir. İyi bir sanatkar olmanın yanı sıra İslami ilimlere vakıftır" dedi.

Ahilik Haftası'nın her yıl Anadolu'da coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Vali Yardımcısı Adil Nas ise, eskiden esnafların birbirleriyle kardeşçe geçindiklerini ve siftah etmeyen komşusuna müşteri gönderdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Nas, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile diğer katılımcılar yılın en yaşlı ve en genç Ahilerine plaket takdim ettiler. Plaket töreninin ardından şet kuşanmasının yapılmasıyla devam eden tören, tiyatro gösterileri ve Ahilik pilavının dağıtılmasıyla sona erdi.

Törene ayrıca Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile çok sayıda davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement