AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Suşehri'nde yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki iş yerlerinde yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz." dedi.

27.08.2013 13:41

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Suşehri'nde yaptığı açıklamada, " Türkiye'deki iş yerlerinde yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz. " dedi.

Suşehri ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kaymakam Vekili Yavuz Gül, Belediye Başkanı Sedat Sel ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce'yle Timur Karabal Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal'dan okul hakkında bilgi alan Erdem, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 500 kişilik yurdu da gezdi. Yurdun giriş ve çıkış levhalarındaki İngilizce sözcüklere dikkat çeken Erdem, İngilizce giriş ve çıkış yazılı tabelaların böyle bir yere yakışmadığını söyledi "dedi.

Erdem," Sivas'ın kültürünü anlatan çok güzel tabloları var. Suşehri'nin doğal güzellerini gösteren fotoğraflar var. Bizler İngilizceye karşı değiliz. Ama yabancıların kültürünü öğretmeyelim. Kendi güzelliklerimizi öğretelim. 'Exit' ne demek. Ben anlamıyorsam ne olacak? Yani buraya 'çıkış' yazılsa daha güzel olmaz mı? Senin insanın söylediği bir kelimede zorlanıyorsa o kelime yabancıdır. Türkçe kültürümüzü yaygınlaştırmamız gerekir. Türkiye'deki iş yerlerindeki yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin yer almasını istiyoruz. Bu duvarlara dünya kültür mirası haline gelmiş Divriği Ulu Cami'nin güzel fotoğraflarını koymamız hem ilimizi, hem de ilçemizi tanıtır. Çünkü bu yurtlara Türkiye'nin dört bir köşesinden öğrenci geliyor. Onların da Sivas'ı ve ilçelerini tanıması gerekir" ifadelerini kullandı.

Erdem, daha sonra yapımına yeni başlanan ilçe giriş yolundaki bulvar çalışmasında incelemelerde bulundu, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan ve Suşehri Devlet Hastanesi bünyesinde yapılacak yeni ek hastane binası yapılacak arsayı gezdi, buralardaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement