AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

(Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki firar) "Tutuklu ve hükümlülerin tünel kazarak kaçmaları sadece onların gayretiyle olmaz. Cezaevi yönetiminin en azından bir bölümünün bu işten haberinin olabileceğini düşünüyorum" (Ana dilde eğitim) "20 veli talepte bulunduğunda okullarda Kürtçe'nin öğretilmesi söz konusu. Bu dil öğretilirken alfabemizdeki harf sayısı buna yeterli değilse bu konu da adım atmamız gerekebilir" (Galatasaray'ın Fatih Terim ile yollarını ayırması) "Bir spor kulübünün teknik direktörünün aynı zamanda milli takımı da çalıştırıyor olması, o spor kulübü için bana göre bir sevinç ve onur kaynağı olması lazım"

27.09.2013 19:02

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki firar olayına ilişkin "Tutuklu ve hükümlülerin tünel kazarak kaçmaları sadece onların gayretiyle olmaz. Cezaevi yönetiminin en azından bir bölümünün bu işten haberinin olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Şahin, Soğuksu Mahallesi'nde esnaf ziyareti yaptığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Bingöl M Tipi Cezaevi'nden 18 tutuklu ve hükümlünün firar etmesi olayında ihmalin olup olmadığını sorması üzerine Şahin, böylesine bir tünelin kazılıp 18 mahkumun sesiz sedasız kaçmasının kolay olabileceğine inanmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığının sorumlu gördüğü kişileri hemen görevden uzaklaştırdığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bu kişilerin tünel kazmayı başararak kaçmış olmalarını onlar açısından bir başarı olarak değerlendiriyorum. Herkesin başarabileceği bir şey değil. Onlar çok ağır cezalarla hüküm giymiş ve yargılanmakta olan kişiler. O yönlerini hiç unutmadan söylüyorum bunu. Ceza infaz kurumunda 50-60 metre tünel kazacaksınız, kimseye çaktırmayacaksın veya göz yummalarına sebep olacaksınız. Sonra oradan 18 kişi elbiselerini dışarıda çıkartarak yeni elbiselerini giyecek ve kaçacak. Öyle herkesin başarabileceği bir şey değildir bu. O nedenle ceza infaz kurumunda ömür boyu kalma cezasına çarptırılmış kişiler demek ki her türlü yola başvurabiliyorlar. Tutuklu ve hükümlülerin tünel kazarak kaçmaları sadece onların gayretiyle olmaz. Cezaevi yönetiminin en azından bir bölümünün bu işten haberinin olabileceğini düşünüyorum."

Türk Harfleri Yasası'nın değiştirileceği iddiaları

Başbakan Erdoğan tarafından 30 Eylül'de açıklanacak demokratikleşme paketiyle, Türk Harfleri Yasası'nın değiştirilerek x, w, q harflerinin kullanılmasına izin verilmesinin gündeme geldiği konusundaki soruya ise Şahin, şöyle cevap verdi:

"Açıklanmayan bir paketle ilgili değerlendirme yapmam uygun olmaz. Şu anda internet ve bilgisayar kullananlar o harfleri zaten kullanıyor. Fiilen hayatımızda kullanılan harfler. Dolayısıyla fiili bir uygulama var. Fiili uygulamanın yasal alt yapısını tamamlayarak gerçeğe dönüştürmek herhalde Türkiye'nin bir ihtiyacıdır diye değerlendiriyorum. Bunu mutlaka farklı bir etnik yapının alfabesiyle dili ile ilişkilendirerek yorum yaparsanız konu farklı yönlere çıkar. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bilim ve teknoloji geliştikçe, bizim alfabemizde olmayan bazı harfleri kullanır hale gelmişiz. Bunun önünü açıyoruz. Ana dilde eğitimle ilgili Türkiye'de bir sorun kalmadı. 20 veli talepte bulunduğunda okullarda Kürtçe'nin öğretilmesi söz konusu. Bu dil öğretilirken alfabemizdeki harf sayısı buna yeterli değilse, bu konuda adım atmamız gerekebilir. Bu işin tabiatı gereğidir."

Beşiktaş- Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylarla ilgili soru üzerine de Şahin, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yasanın uygulamasında tam bir başarı sağlanamadığını, cezaların yeterli gelmediğini kaydetti.

Tribünlerin herkesin çok rahatlıkla müsabakaları seyretmesine uygun şekle dönüşmesi için yapılması gereken bazı işler daha olduğunu dile getiren Şahin, bu konuda yeni bir yasal düzenleme yapılabileceğine işaret etti.

Galatasaray'da Terim ile yolların ayrılması

Galatasaray ile yolları ayrılan teknik direktör Fatih Terim ile ilgili görüşleri de sorulan Şahin, şöyle devam etti:

"Doğrusu Terim ile yolların ayrılması kararını beklemiyordum. Benim için de sürpriz oldu. Galatasaray yönetimi ve başkanın Fatih Terim'i göndererek, kulüp lehine bir karar almadıklarını düşünüyorum. Bundan Galatasaray'ın zarar göreceğini değerlendiriyorum. Sanıyorum 2 yıllık bir sözleşme önermişlerdi. Hem Galataray hem de milli takım ile ilgilenmesi söz konusuydu. Bir spor kulübünün teknik direktörünün aynı zamanda milli takımı da çalıştırıyor olması, o spor kulübü için bana göre bir sevinç ve onur kaynağı olması lazım. Galatasaray başkanı ve yönetiminin teknik direktörlerinin bu vasfını içine sindirememiş olmalarını doğrusu biraz garip karşılıyorum ve yadırgıyorum. Yani bundan şeref duymaları gerekirdi. Alkışlamaları gerekirdi. 'Milli takımı niye çalıştırıyorsun' diye sözleşmesini feshetmiş olmasını bir Galatasaray'lı olarak yadırgadığımı ifade etmek isterim."

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un da maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı inşaatına da değinen Şahin, stadın 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışıldığını belirterek, Karabük'teki bazı yatırımlar hakkında bilgi verdi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement