AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Biz özellikle kadın çiftçilerin bal üretiminin içinde bizzat olmasını istiyoruz” dedi.

15.03.2015 11:35

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Biz özellikle kadın çiftçilerin bal üretiminin içinde bizzat olmasını istiyoruz" dedi.

Samsun Milletvekili Tülay Bakır, İhlas Haber Ajansı(İHA)samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i makamında ziyaret etti. Daha önce yapmış olduğu çalışmalarla ilgili iki adet kitabı Ergen'e hediye eden Bakır," Bu kitaplardan biri olan 'Tarım Hayvancılık Çevre Ekonomi Sağlık Kadın Öğretim Toplum Konferansları' kadın Öğretim Üyeleri tarafından verilen; tarım, hayvancılık, çevre, ekonomi, sağlık konularında 47 konferansı içeren ve halka yönelik konferansların toplanıp bir kitap haline getirilmesiydi. 17 ilçemizde düzenlendi bu konferanslar. Son derece ilgi çekti. Katılımcılar, dinledikten sonra sormak istedikleri soruları hocalarımıza sordular. Karşılıklı güzel bir alışveriş oldu. Biz bu kitabımızı da tüm mahalle muhtarlarımıza ulaştırdık. Diğer kitabım ise, 'Marka Bal Olma Yolunda Samsun' kitabımız. Bu da bizim için önemliydi. Çünkü Samsun'da aslında arıcılık var, yok değil. Ama bunların daha koordineli bir şekilde markalaşma yönünde neler yapılabilir şeklinde bir sempozyum düzenledik. 22 tebliğ var içinde. Arıcılıktan başlayarak bal üretiminde tüm adımları 'Marka Bal'a ulaşmak için hangi adımların geçilmesi lazım, nelerin yapılması lazım, bunları içeren bir çalışma" dedi.

"SAMSUN'UN 'MARKA BALI'NI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

'Marka Bal' oluşturma çalışmalarının olduğunu kaydeden Bakır, "Biz özellikle kadın çiftçilerin bal üretiminin içinde bizzat olmasını istiyoruz. Bu amaçla, önce Salıpazarı orman bölgelerinde başladı bu çalışmalarımız. Şimdi bu genişleyerek diğer ilçelerimizde de devam edecek. Bu yıl Ayvacık bu çalışmanın içine giriyor. Oranın bir bölümünde kestane balı, bir bölümünde de kestane balı artı kekik balı birlikte üretilecek aynı flora içinde olduğu için. Mevcut Orman ve Su İşleri Bakanlıği'mızın kurduğu bal ormanları var. Vezirköprü ve Havza'da. Orada da Çiçek Balı üretimi başlıyor. Bu da güzel bir faaliyet. Bizim defne alanlarımız var. Özellikle Yakakent ve Alaçam, şimdi ise Canik ve Atakum'da. Oralarda da Defne Balı üretimi başlayacak. Yine bizim Yaban Akasyası Balı son derece kıymetli bir bal. O yönden de uygun orman alanlarında Yaban Akasyası Balı bölümleri olacak. Oralarda da saf Yaban Akasyası Balı üretimi olacak. Ayrıca Kekik ve Lavanta Balını mono flora(Tek bir bitkinin yetiştirildiği yer) olarak üretelim dedik. Nerde yaparız diye düşündüğümüzde, Canik tarafında sel nedeniyle düzenlenen bölgede bir tarafında Lavanta bir tarafta da Kekik Balı üretimimiz başlayacak. İnşallah bu kadar yaygın ve kaliteli üretimden sonra beklediğimiz esas olarak Samsun'un 'Marka Balı'nın oluşturulması ve bir isimle piyasaya verilmiş olmasıdır. Kadınların iş gücüne, özellikle kırsal kesimde katılması açısından pek çok projemiz var. O projelerin de bir bölümü hayata geçirildi ya da geçirilmek durumunda. İlçe Merkezleri'nde oturan kadınlarımıza yönelikte Olgunlaşma Enstitüsü, Kız Meslek Lisesi, Üniversitemizin Güzel Sanatlar Bölümü ile birlikte onları da inşallah belediye'mizin açacağı mağazalarda kadınların Osmanlı ve Hitit Medeniyeti'ni çağrıştıracak elişileri olacak ve buralarda satılacak. Bir kısmında da engelli vatandaşlarımızın ürettiği ürünler olacak. Biz bununla da kalmayı düşünmüyoruz. e-ticaretle bu ürünlerin yurt dışına satılması çalışması olacak. Buradaki asıl hedefimiz bu elişilerin dünyanın ünlü mağazalarında satılması için elimden ne geliyorsa yapacağım" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement