AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yel: 'Çağdaşlık Atatürkçüyüm Diyerek Olmuyor' - Son Dakika
Yerel

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yel: 'Çağdaşlık Atatürkçüyüm Diyerek Olmuyor'

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yel: \'Çağdaşlık Atatürkçüyüm Diyerek Olmuyor\'

Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çorlu'da STK temsilcileri ile bir araya geldi.

16.01.2014 17:35

Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çorlu'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Çorlu'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları ve muhtarlar katıldı.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve il yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel ve eşi, Ak Parti Çorlu İlçe Başkan vekili Zeki Kurmut ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları da hazır bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ak Parti'den aday olan Mustafa Yel, seçilmesi durumunda yapacağı projelerini anlattı.

Tekirdağ ve Çorlu'da yaşanan sorunlara değinen Yel; "Biz diyorduk ki vergi vermede 9. sırada ama hizmet alamda biraz daha gerilerdeyiz, bizim bu serzenişimizi sayın Başbakanımız ve değerli hükümet yetkilileri duydular işte büyükşehir statüsünde bu konuda imdada yetişti" dedi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesini hedef gösterdiğini kaydeden Yel; "İşte gerçek Atatürkçülük, Atatürk'ün yolundan giderek ülkemizi milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmekten geçiyor. Yoksa biz çağdaşız diyerek sabaha kadar çağdaşlığımızı söylesek olmaz. İnsanlarımızda çağdaş belediyemizin sunamadığı hizmetler nedeni ile bu pisliğin içinde yüzüyorlar yüzde 60'ı da Ergene nehrine akıyor" dedi.

Çağdaşlığın, çağdaşım demekle olmayacağını savunan Yel, "Ne kadar çağdaşız desek de bu sözle olmuyor. Masa başında oturarak olmuyor, Atatürkçüyüz diyerek de hiç olmuyor. Biz Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gecemizi gündüzümüze katarak milletimizi ileriye taşımak için büyük bir gayretin içerisindeyiz" diye konuştu.

Muratlı ilçesinde bulunan Atatürk Evi'nin belediyenin sorumluluğunda olmasına rağmen kendileri tarafından restore edildiğini kaydeden Yel "Muratlı'da bulunan Atatürk evinin Muratlı belediyesinin yapması gerekiyordu ama Muratlı Belediyesi yapmadı. Atatürkçüyüz diyor ama yapmadı, bunu biz yaptık. İl Özel İdaresi olarak ödenek koyduk, bizzati peşinden koşturduk ve oranın açılmasını halkımıza tanıtılmasını biz sağladık. Ondan sonra Muratlı Belediyesi bir tane görevli dahi koyamadı yine biz verdik çağdaş Muratlı Belediyesi yine yapamadı biz yaptık" dedi.

Yel konuşmasının devamında "Çağdaşlığı bize hep farklı şekilde yutturdular, artık gözlerimiz açıldı çağdaşlık çağdaşım demekle olmuyor hizmetle oluyor biz hizmetimizi en iyi şekilde verirsek çağdaş oluyoruz, Tekirdağ halkımızın bundan sonra bu sözlere karnımızın tok olduğunu göstermemiz gerekiyor, bunu bir inat uğruna belli bir ideolojinin peşine takılarak sabahtan akşama kadar papağan gibi tekrarlayarak çağdaşlık sergilenmiyor" ifadelerini kaydetti.

Toplantıya katılan muhtarların, özlük haklarının iyileştirilmesi hakkındaki sorusuna cevap veren Mustafa Yel "Hükümetimiz, Muhtarların maaşlarını ve özlük haklarını iyileştirmesi konusunda çalışması önümüzdeki ay sonuçlanacak maaşlar yüzde yüz civarında artacak" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yel: 'Çağdaşlık Atatürkçüyüm Diyerek Olmuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement