Aksaray'da 2 Bin 190 İşsiz İş Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da 2 Bin 190 İşsiz İş Sahibi Oldu

Aksaray\'da 2 Bin 190 İşsiz İş Sahibi Oldu

Aksaray Valisi Selami Altınok, 2013 Eylül ayı sonu itibariyle bin 616 erkek 574 kadın olmak üzere toplam 2 bin 190 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi.

25.10.2013 16:02

Aksaray Valisi Selami Altınok, 2013 Eylül ayı sonu itibariyle bin 616 erkek 574 kadın olmak üzere toplam 2 bin 190 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi.

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Selami Altınok Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Tolga Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, 14 ayrı kurum, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve sendika temsilcileri katıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 2013 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda açıklama yapan Vali Selami Altınok, 2013 Eylül ayı sonu itibariyle bin 616 erkek 574 kadın olmak üzere toplam 2 bin 190 kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü faaliyet alanı içinde meslek edindirme, istihdam garantili meslek edindirme kurslarının devam ettiğini kaydeden Vali Altınok, istihdamda kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesi adına meslek edindirme kurslarının açılmaya devam edeceğini söyledi.

Eylül ayı sonu itibariyle 11 adet istihdam garantili kurs açıldığını kurslara 272 kişinin katıldığını vurgulayan Vali Altınok, meslek işbaşı eğitimi ile engellilere yönelik muhasebe yardımcılığı ve ön muhasebe meslekleri alanında 395 kişinin katıldığı 39 kursun açıldığını, toplamda 205 kişinin istihdamlarının sağlandığını belirtti. Toplantıya katılan kurul üyelerinin görüşlerini alan Vali Altınok, Aksaray'da güzel gelişmeler yaşandığını, sanayide, ticarette, kültür ve turizmde yaşanan gelişmelere paralel olarak nitelikli iş gücünün de karşılanması için hep beraber çalışacaklarını aktardı. Kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için açılan meslek edindirme kurslarının önemine dikkat çeken Vali Altınok, "Aksaray da çok güzel gelişmeleri hep beraber yaşıyoruz. Hızlı gelişen bir şehir olan Aksaray'da yapılan yeni ve büyük yatırımlar var. Bu yatırımlar istihdam alanında büyük katkılar yapacak. Yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için eğitim çalışmaları devam edecek. Mesleki kurslarımızın sayısını arttırarak açmaya devam edeceğiz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 2 Bin 190 İşsiz İş Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement