Altın Güvercin'e Gazibeğendi'de Kokteyl - Son Dakika
Yerel

Altın Güvercin'e Gazibeğendi'de Kokteyl

Altın Güvercin\'e Gazibeğendi\'de Kokteyl

Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışmasını bünyesinde barındıran 21.Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması başladı.

20.06.2013 16:41

Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışmasını bünyesinde barındıran 21. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması başladı. Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 23 Haziran tarihine kadar sürecek olan etkinliğin açılış kokteyli Gazibeğendi tepesindeki belediyenin yeni yaptığı tesislerde yapıldı. Büyük ilgi gören tanıtım kokteylde yarışmanın finalistlerinin kura çekimi yapılırken, kokteyle ünlü sanatçıların yanı sıra turizmciler ve ünlü isimler de katıldı.

Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran "Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl 21. kez düzenleniyor. 6 yıl aradan sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından 4,5 yıl önce belediye başkanı seçildiğinde yeniden hayata geçirilen festivalde bu yıl adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Kortej ve açılış töreninin ardından, Gazibeğendi'de gerçekleştirilen kokteyle Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Emniyet Müdür Vekili Aykut Bozkurt, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker ile çeşitli daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin başkanları, turizmciler, aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu yarışmanın finalistleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kokteyl sırasında 2 Haziran Cumartesi gerçekleştirilecek olan büyük finalde yarışacak 10 finalistin kura çekimi yapıldı. Kokteylde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin'in bu yıl 21. kez gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, " 6 yıl ara verilen festival ve yarışmayı önceki yıl yeniden Kuşadası'na kazandırmıştık. Bu yıl 21. kez düzenliyoruz ve 21. yıla yakışır şekilde görkemli kutlamalar yapıyoruz. Katılımından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren Kuşadası kabuk değiştirmeye, yeniden turizmde hak ettiği o eski görkemli günlere dönmeye başladı. Festivalimizin açılış kokteylini büyük bir gururla kendimize ait Gazibeğendi tepesinde yapıyoruz. Burayı yeniden düzenledik, herkesin özlemle beklediği hale getirdik. Buradaki çalışmalarımızın ilk etabı tamamlandı. Gördüğünüz gibi Kuşadası muhteşem bir tesise kavuştu " dedi.

FİNALDE 10 ESER YARIŞACAK

Altın Güvercin,'in büyük finali 22 Haziran Saat: 21.00'de Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı, İzel ve Barış Manço Ödülü sahibi Kenan Doğulu'nun sahne olacağı büyük final, TRT MÜZİK kanalından naklen yayınlanacak.

Görkemli finalde heyecan fırtınasına ortak olup "Altın Güvercin"e erişmek için mücedele edecek ve aralarında Deniz Seki ve İlhan Şeşen gibi sürpriz ve ünlü isimlerin de yer aldığı 10 finalist beste ile bestecileri şöyle: Yalvarsam da Gelme- İlknur Abacık, 5 Dakika- Deniz Seki, Git- Selen Bağcı, Aşk Tek Başına- İlhan Şeşen, Işıklar- İlker Aydin, Hasret- Meltem Taşkiran, Hal mi Kaldı- Erdinç Erişmiş, Yolla- Vedat Genç, Konser- Korat Eriş, Seninle Sevdim- Neslihan Demirtaş. Ayrıca, Yılan- Soyhan Bigeer ve Güzelleşelim- Çağlayan Tufan Cici ise yedek iki beste olarak seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Güvercin'e Gazibeğendi'de Kokteyl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement