Amasra 4 Ülkeden Gelen Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Amasra 4 Ülkeden Gelen Misafirlerini Ağırladı

Amasra 4 Ülkeden Gelen Misafirlerini Ağırladı

Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Yetişkin Eğitim’ projesi kapsamında Estonya, Norveç, İspanya ve Polonya’dan gelen proje ortakları Amasra’da buluştu.

02.03.2015 19:09

Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yetişkin Eğitim' projesi kapsamında Estonya, Norveç, İspanya ve Polonya'dan gelen proje ortakları Amasra'da buluştu.

Amasra ilçesine gelen proje ortaklarına birinci gün Amasra Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nde kahvaltı programı düzenlendi. Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar tarafından proje dahilinde 3 günlük misafirlik boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi. Ardından Amasra'nın tarihi ve turistlik yerleri gezdirilerek, Amasra'nın 3 bin yıllık tarihi geçmişi hakkında bilgiler verildi. Ziyaretlerinin ikinci gününde UNESCO dünya miras listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde incelemelerde bulunuldu. Son günde ise, Amasra Kültür Park'ta program dahilinde ziyarete katılan ülkelerin açılan stantlarında katılımcı ülkelerin tarihi turistlik ve kültürel değerlerinin yanı sıra milli içecekleri ve yöresel mutfaklarından tanıtımlar yapıldı. Heyetin Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser'i makamında ziyaretinin ardından ahşap ağaç işçiliğinin yoğun olduğu Ahatlar köyündeki atölyeler ziyaret edilerek, Amasra Çekiciler Çarşısı'ndan ülkelerine götürmek üzere aldıkları hediyelerin üretim aşamasını incelediler.

Ziyaret ve incelemelerin Kültür Park ayağında konuşan Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, "Proje kapsamında ülkelerine gittiğimiz ortaklarımız ile karşılıklı gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sayesinde birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı elde ettik. Bugün ev sahibi olarak onları burada ağırlamak bizleri son derece mutlu etti. İnsanların ırkı, dili, düşüncesi önemli değil, önemli olan aynı müştereklerde birleşerek insan olduğumuzun farkına varabilmektir. Ziyaret için Amasra'ya gelen misafirlerimiz bilmelidir ki Türkiye'de bir kardeşleri var. Beni ve bu proje kapsamında emek veren arkadaşlarımızı da kardeşleri olarak görmelerini istiyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Serhan Koyuncu ise yaptığı açıklamada, "Projemizin amacı hayat boyu öğrenmenin kalitesini arttırmaktır. Yetişkinleri, emeklileri, ev hanımlarını eğitime tekrar dahil etmek bunun için ilk önce bizler İspanya ve Polonya ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ardından Estonya ziyaretimizi tamamladık. Bugün ise burada ziyaretlerine gittiğimiz ülkedeki ortaklarımız bizim misafirimiz. Haziran ayında Amasra olarak Norveç ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Kısacası projemizin amacı hayat boyu öğrenmenin kalitesini arttırmaktır" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasra 4 Ülkeden Gelen Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement