Amasya'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Eğitim Yatırımları

Amasya\'da Eğitim Yatırımları

Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Suluova'da yapımı devam eden  İmam Hatip Ortaokul inşaatında  incelemelerde bulundu.

11.10.2013 16:23

Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Suluova'da yapımı devam eden  İmam Hatip Ortaokul inşaatında  incelemelerde bulundu.

Taş, 3 katlı ve 15 derslikli okulun inşatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Eğitimdeki fiziki ve donanım şartları bakımından ülke genelinde Amasya olarak ilk üç sırada yer aldıklarını ve çok iyi bir konumda olduklarını ifade eden Taş, "ilimiz genelinde sınıf başına 23-24 öğrenci düşmektedir.  Bu oran hükümetimizin 2023 hedeflerinden biridir. Halen il genelinde 9 okulumuzda büyük onarımlar yapılmakta ve 20 kadar da yeni okul binası inşaatımız devam ediyor. Eğitim kurumu bakımından ihtiyacımız azaldı. Bu aşamadan sonra sosyal alanlar ve spor alanlarının sayısını arttırmaya başlayacağız. Okullar hayat olsun projesi kapsamında tüm okullarımızın bahçelerini halkımıza açarak buralarda güzel vakitler geçirmesini temin ediyoruz" dedi.

Taş, 2013-2014 eğitim öğretim yılına çok büyük bir heyecanla başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu eğitim yılımızda seferberlik ilan ettik. Hedefimiz eğitim kalitesinde de ülke genelinde ilk 3'e girmektir. Eğitim kalitesinin artmasında velilerimizden, öğretmenlerimize kadar herkese görev düşmektedir. Bu konuda veliler, öğrenciler ve öğrencilerimizin mevcut heyecanlarını eğitimdeki başarıya kanalize etmeye çalışıyoruz. Onları sorunların çözümüne ve alınan kararlara ortak etmeye çalışıyoruz, eğitim kalitesinin artmasında bunun çok etkili olacağını ve tüm ülkemize de bu yöntemin örnek olacağını düşünüyorum."

Eğitimdeki yeni yapılanmanın imam hatip ortaokullarına ihtiyaçları ortaya çıkardığına işaret eden Taş, şunları kaydetti:

"İmam Hatip okullarımıza her yıl talep artıyor. Artan talepler doğrultusunda yeni İmam Hatip Ortaokulları binası yapıyoruz. Milletimiz gerçekten eğitimin öneminin çok farkında ve çok önem veriyor. Bizlerde bu konulardaki eksikliklerimizi gidererek daha kaliteli eğitim alt yapısını oluşturuyoruz. Yapılan bu alt yapı çalışmaları eğitimdeki başarıyı arttırma yönündeki çalışmalarımızla paralel gitmekte. Kısa süre sonra eğitimdeki kalitemizi de ülke genelinde ilk sıralara yükselteceğimizi düşünüyorum.  2013-2014 döneminde il genelinde eğitim alanında 64 milyona yakın bakım, onarım, spor salonları, pansiyon ve yeni bina inşaatı olarak yatırım yapıyoruz. Eğitimdeki ihtiyaç duyulan her alanda yatırımlar yaparak eğitimde alt yapı ve akademik başarıyı arttırıyoruz."

Taş'ın Suluova'daki incelemelerine, İl Şube Müdürü Ali Bahçıvan ve İlçe Şube Müdürleri Aziz Durgun ile İdris Turgut da katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement