Amasya Valisi Çomaktekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Amasya Valisi Çomaktekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Amasya Valisi Çomaktekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Çomaktekin: "Amasya'nın sahip olduğu kültürel ve turistik değerlere bakıldığında ziyaretçi sayısının milyonlarla ifade edilmesi lazım"

12.10.2013 14:28

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Amasya'nın sahip olduğu kültürel ve turistik değerlere bakıldığında ziyaretçi sayısının milyonlarla ifade edilmesi lazım" dedi.

Çomaktekin Emin Efendi Konakları'nda düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi.

Amasya'da yaklaşık 1.5 aydır görev yaptığını anımsatan Vali Çomaktetin, kentin her alanda gelişip kalkınması dışında kamu kurum ve kuruluşlarının koordinasyon içinde çalışarak vatandaş odaklı hizmet üretilmesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Görev süresi boyunca Amasya'ya güzel hizmetler yapmak istediğini belirten Çomaktekin, "Gün doldurmaya gelmedik. 'Yan gelip yatalım' anlayışında insanlar değiliz. Mümkün mertebe güzel işler yapalım. Şehrin geliştiğini, değiştiğini, mesafe kat ettiğini, sorunlarının azaldığını  güzelliklerle Türkiye'nin ve dünyanın gündemine geldiğini görünce bizler de mutlu oluruz. Bununla seviniriz"diye konuştu.

Amasya'da özellikle kültür ve turizm konusunda ciddi mesafeler almak istediklerini vurgulayan Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Amasya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına baktığımızda geçmiş yıllara göre bir artış var ama bana göre yeterli değil. Bunların milyonlarla ifade edilmesi lazım. Son alınan rakam 400 binin üstünde ama geçmişe göre iyi olmakla beraber bana göre çok geride bir rakam. Amasya'nın sahip olduğu kültürel ve turistik değerlere bakıldığında ziyaretçi sayısının milyonlarla ifade edilmesi lazım. Bu seviyeye gelmek içinde yapmamız gereken çok şey olmakla beraber işin en önemli boyutlarından biriside tanıtımdır. Amasya'nın sahip olduğu güzellikleri, kültürel ve turistik değerleri basın aracılığı ile duyuracağız. Amasya'nın kıymetini bilmek lazım. Tarih şehri, medeniyet şehri, Osmanlı şehri, tarım şehri. Amasya'da insanın mutlu ve huzurlu olması için çok faktör var. Yapılacak çok işin olduğuna inanıyorum. Özellikle kültür, turizmde, eğitimde, şehirleşmede, çevre ve şehircilik konusunda, tarımda yapılacak çok işler var. Bu konulura ağırlık vermek istiyorum ." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Valisi Çomaktekin, Gazetecilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement