"Anadolu'nun Sihri" Yeniden İzleyici ile Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

"Anadolu'nun Sihri" Yeniden İzleyici ile Buluşuyor

"Anadolu\'nun Sihri" Yeniden İzleyici ile Buluşuyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Eylül ayında dünya prömiyerini gerçekleştirdiği ve sanatseverlerin yoğun ilgisi ile biletleri günler öncesinden tükenen "Anadolu Sihri" müzikalini 7 Kasım'da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde tekrar...

05.11.2013 10:21

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Eylül ayında dünya prömiyerini gerçekleştirdiği ve sanatseverlerin yoğun ilgisi ile biletleri günler öncesinden tükenen "Anadolu Sihri" müzikalini 7 Kasım'da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde tekrar sahneleyecek.

Anadolu tarihi, kültür ve sanatını, türkü, dans, tiyatral anlatımla evrensel formlarla düzenleyerek, senfonik orkestra eşliğinde, 128 sanatçı kadrosu ile sahnelenecek olan eserin araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait.

Mehmet Balkan tarafından sahneye konan eserin orkestra şefliğini Ömer Yöndem üstlenirken dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Eserde koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

EN SEVİLEN TÜRKÜLER OPERA SAHNESİ'NDE

Emre Akyurt'un sunum ve anlatımını yaptığı eserde, Arzu Aydoğdumu "Aman Avcı", Emre Akyurt "Bolu Beyi", Ümit Burak Tekinay "Beyaz Giyme", Oben Bostancı "Çökertme", Serap Demirhan "Burçak Tarlası", Tükel Acar "Silifke", Murat Özbek "Urfa'nın Etrafı" ve Ebru Kaptan "Ben Seni Sevdiğimi" isimli türküleri seslendirirken, sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi koro, orkestra ve bale sanatçıları eşlik edecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Anadolu'nun Sihri' Yeniden İzleyici ile Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement