Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'deki 10 Organize Sanayi Bölgesi'ne kreş ve gündüz bakımevleri inşa edilecek.

12.02.2013 09:56

Foto. Hastane personeli kahvaltı ve Başhekim Yardımcısı Şebnem Çelik

===

Kadınlar iş dünyasına kazandırılacak

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'deki 10 Organize Sanayi Bölgesi'ne kreş ve gündüz bakımevleri inşa edilecek. Borusan Holding'in üstlendiği ve 'Neşe Fabrikası' adını verilen proje kapsamında Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kreş ve gündüz bakım evi kurulacak.

'Annemin İşi Benim Geleceğim' sloganıyla yürütülecek proje, sanayide daha fazla kadının iş yaşamına kazandırılarak, ailenin ve ülke ekonomisinin güçlenmesine zemin hazırlayacak. OSB'lerde 0-6 yaş grubu çocukların eğitim ve bakımı için kurulacak 'Borusan Neşe Fabrikası', çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara imkan tanınması, kadının iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılması, sanayide kadın istihdamının artırılması, okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayacak bir eğitim ortamı sağlanması hedefleniyor.

Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay düzenlendiği basın toplantısıyla 'Neşe Fabrikası' projesi hakkında bilgi verdi. Projenin yararlı olacağına inandığını kaydeden Yeşilay, "Borusan'ın 10 OSB'ye kreş yapılması Aile ve Sosyal Politikalar ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarıyla ortak çalışmaları var. Bu kapsamda Afyon OSB'ye kreş açılacak" dedi.

Afyon OSB'ye kreş yapılması için 21 Ocak 2013'te protokol imzalandığın kaydeden Yeşilay, "Anahtar teslimi, 1500 metrekarelik, 150 çocuğun yararlanacağı kreş yapılacak. Bununla ilgili bir mimari yarışma açıldı. Nisan sonuna kadar mimari yarışma bitecek. Daha sonra da ihale aşamasıyla beraber, bu sene olmasa bile önümüzdeki sene içinde bu aylara denk gelmek kaydıyla bize teslim edecekler" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: basın toplantısından foto

===

Nikahlar tarihi binada

AFYONKARAHİSAR Belediyesi Evlendirme Memurluğu, kentteki tarihi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) hizmet vermeye başladı. Özel İdare İş Hanı'nda belediyenin kullandığı bölümde hizmet veren evlendirme memurluğu, mevcut yerinin darlığı ve ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle tescilli kültür varlığı statüsüne sahip AKM'ye taşındı. Yeni binanın bir odası nikah öncesi işlemler için ayrılırken, nikahlar 150 kişilik kapasiteli Ahmet Tuncer Konferans Salonu'nda kıyılıyor. Yeni nikah dairesinde dünya evine giren ilk çift Gamze- Ömer Ekşi oldu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: ilk nikahtan ve yeni nikah dairesinden fotolar

===

Okul hayali gerçek oldu

AFYONKARAHİSAR'da merhum gazeteci İbrahim Küçükkurt'un okul yapılması için Afyonkarahisar Valiliği'ne bağışladığı arsaya 10 derslikli ortaokul yaptırıldı. Selçuklu Mahallesi'nde bağışlanan arsaya yapılan okula Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu ismi verildi. Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu önümüzdeki hafta milli eğitim müdürlüğüne teslim edilecek.

Çevre düzenlenme çalışmaları devam eden okulun okula bağlantı yolları da yapılıyor. Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu Müdürü Necati Yılmaz, okulun eğitime hazır olduğunu söyledi. Yılmaz, "Okulumuzda 10 şubemiz, 247 öğrencimiz olacak. Normal öğretim dediğimiz şekilde, öğleden önce 4, öğleden sonra 2 saat ders verilecek. Okulumuza 11 öğretmenin ataması yapıldı" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Okulun fotosu

===

Afyon'a 7 yeni ambulans

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen 486 araçlık ambulans filosunun hizmet alım törenine katılan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, törenin ardından Afyonkarahisar tahsis edilen 7 ambulansın Afyonkarahisar'a geldiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 112 Acil Servis'e 7 ambulans tahsis edildi. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Ankara'da 486 araçlık ambulans filosunun hizmet alım töreninde Afyonkarahisar'a 7 ambulansın verildiğini söyledi. 1'i Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı, 6'sı ambulans olmak üzere 7 yeni aracın 112 Acil Servis araç parkına dahil edildiğini kaydeden Dr. Yemenici, "Araçlardan 3'ü 4x2 ambulans. Biri obez ve yoğun bakım ambulansı. İki kar paletli ambulans ve bir tane de UMKE aracı" dedi.

Araçların 5'inin teslim alındığını anlatan Dr. Yemenici, "Kar paletli ambulanslar da en kısa zamanda gönderilecektir" dedi. Afyonkarahisar Özel İdaresi'nin 112'ye iki ambulansla katkı verdiğini vurgulayan Dr. Yemenici, "Afyonkarahisar Türkiye karayollarının kesiştiği kavşak noktada bulunuyor. Çok önemli bir görev üstlenen 112 Acil Servis bu sayede çok daha hızlı ve yerinde müdahale yapma imkanı bulacak" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Yemenici fotosu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement