Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Şenliğin açılışından.

26.05.2013 09:54

Foto: Şenliğin açılışından.

===

Engelliler gönüllerince eğlendi

FETHİYE'de Engelliler Haftası kapsamında bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Engelliler Şenliği'ne katılan çocuklar, şarkılar söyleyip, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Fethiye Belediyesi ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen Engelliler Şenliği, Aksazlar Koyu'nda yapıldı. Fethiye'de yaşayan bine yakın engellinin ailesiyle birlikte geldiği etkinliğe, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yerel sanatçı Adem Kazan'ın mini konseriyle başlayan şenlik engelli çocukların folklor, dans ve jimnastik gösterileri ile renklendi. Engelliler gün boyu devam eden şenlikte şarkılar söyleyip, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Katılımcılara seslenen Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, devletin sırtına kambur olmak istemediklerini belirterek 2022 sayılı yasa kapsamında özürlülere verilen maaşı almak istemediklerini belirtti. Devletten maaş alan özürlülere muhtaç gözüyle bakılmasını da istemediklerini anlatan Yaman, yüzde 40 engeli olan işi olmayan herkesin maaşa bağlanmasını gerektiğini aktardı.

Necdet Yaman, Çatalarık Mahallesi'nde yapılan iyileştirme merkezinin sadece erkek çocukları için değil, kız çocukları için de barınak olması gerektiğini dile getirdi. Şenlikte engelli çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Behçet Saatcı, "Fethiye'de engelli kardeşlerimizin hayata katılımları, hayat standartlarının yükseltilmesi, onların bizlerle beraber yaşaması için sadece biz değil resmi kurumlar ve özel eğitim kurumları büyük bir çaba içerisinde. Bunlarında getirisini her geçen yıl arkadaşlarımızla yakalıyoruz. Eğitim çocuklarımızın hayatında büyük değişim sağlıyor" dedi.

Eşi Nesrin Saatcı başkanlığında faaliyet yürüten Fethiye Evi Gönülleri'ne de teşekkür eden Saatcı, "Eşim iki çocuğunun yanı sıra, buradaki bütün engelli çocuklarımızın anasıdır. Nesrin Hanım ve çalışma arkadaşlarına teşekkür borçluyuz. 45 akülü, bir o kadar özel donanımlı aracı sevgi ve samimiyetin gücüyle engellilerimize dağıttılar" diye konuştu. Türkiye'de 10 milyon engelli bulunduğunun altını çizen Nurettin Demir ise Başkan Saatcı'ya engellileri bu tür etkinlikte topladığı için teşekkür etti. Demir, kız engellilerin iyileştirme merkezine alınması konusunun takipçisi olacağını kaydetti.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Etkinlikten genel ve detay fotoğraflar

===

Kaymakamdan emniyet kemeri taklası

FETHİYE'de emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yapmak için simülatör araçla yapılan uygulama büyük ilgi gördü. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır' projesi kapsamında Fethiye'ye getirilen simülatör araç Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde konuşlandırıldı. '5 kilometre hızla giden bir aracın takla attığı' anın yaşatıldığı araçta, emniyet kemeri takılı ve takılı olmayan sürücülerin durumlarını uygulamalı olarak gösterdi.

Başta Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık başta olmak üzere ikişer kişi araca bindi ve araç ters döndürüldü. Emniyet kemeri takılı olanlar aracın içinde savrulmadan dururken, emniyet kemeri takılı olmayan bir vatandaşın sağa sola savrulması izleyenleri şaşkına çevirdi. Simülatöre binerek test eden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık sürücüleri uyardı.

Emniyet kemeri takmanın önemine değinen Çalık, "Kemer takmayınca aracın içinde vücut çabuk dağılıyor. Bu yüzden emniyet kemeri mutlaka takılmalı. 5 kilometre hıza eşit olan simülasyonda bile kemer olmadan bu şekilde dağılıyorsak, olası bir kazada hayatta kalmak mucize. Hepsi gelecekte birer şoför olacak öğrencilerin bu testten geçirilmesi çok yerinde olur" dedi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri gün boyu devam eden eğitimlerin yanında kask ve emniyet kemeri takmanın önemini anlatan broşürler dağıttı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Simülatör aracı test eden kaymakam ve emniyet müdürü

===

Fenerium TIR'ı Sandıklı'da

FENERBAHÇE'nin Ziraat Türkiye Kupası'nı almasıyla birlikte Türkiye'nin bütün il ve ilçelerini gezerek Fenerbahçe'ye ait lisanslı ürünleri satan Fenerium TIR'ı Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesine geldi. Daha önce Afyonkarahisar'da üç gün konaklayan Fenerium TIR'ı Cuma günü Sandıklı Belediye Meydanı'na gelerek satışlarına başladı. Fenerbahçelilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Fenerium TIR'ı çalışanları satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Salı günü Burdur'a geçecek olan TIR'da Fenerbahçeli futbolculara ait formalar, toplar, bardaklar ve Fenerbahçe amblemi ve renklerini taşıyan hediyelik lisanslı ürünler yer alıyor. TIR'ın satış sorumluları Onur Oruç ve Erkut Özanatça, "Türkiye'nin bütün bölgeleri dolaşıyoruz. Fenerbahçe'nin sevenlerinin ayağına kadar gelerek, Fenerbahçe'nin her an onların yanında olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Lisanslı ürünleri futbolseverlerin ayaklarına kadar getiriyoruz" dediler.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Fenerium TIR'ı

===

Sandıklı Eğitim-İş üyeleri piknikte buluştu

EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Sandıklı Temsilcisi Özgür Vurkan tarafından Akdağ Milli Parkı'nda düzenlenen pikniğe sendika üyeleri eş ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Kahvaltıyı Akdağ Kocayayla'da yaptıktan sonra, voleybol, futbol ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen eğitimciler ve aileleri, öğleyin mangalda köfte pişirdi ve Akdağ'ın çeşitli bölgelerine doğa yürüyüşü yaptı.

Pikniğe katılan sendika üyeleri ve eşleri Eğitim-İş Sandıklı Temsilcisi Özgün Vurkan'a teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin, sendika üyeleri ve aileleri arasındaki bağı güçlendirdiğini dile getirdi. Özgür Vurkan da, sendika üyeleriyle ailelerinin güzel vakitler geçirmesi için Akdağ Kocayayla'ya piknik düzenlediklerine işaret ederek, uçurtma uçurup, voleybol oynayarak stres attıklarını kaydetti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Piknikten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement