Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyespor Kulübü sporcularına verilen pra ödüllerini dolandırıcılık yaparak aldıkları iddiasıyla hakkında 161 yıla kadar hapis cezası istenen dönemin kulüp başkanı İbrahim Akkaya, 28 yıl hapis istenen Mehmet Tosun ve 105...

20.11.2012 14:44

Fotosuz

===

3 kulüp üyesine beraat

ANTALYA'da Muratpaşa Belediye spor Kulübü sporcularına verilen pra ödüllerini dolandırıcılık yaparak aldıkları iddiasıyla hakkında 161 yıla kadar hapis cezası istenen dönemin kulüp başkanı İbrahim Akkaya, 28 yıl hapis istenen Mehmet Tosun ve 105 yıla kadar hapis cezası istenen Hasan Yumak, beraat etti. Yargılamanın yapıldığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Mehmet Tosun katılmazken, yine tutuksuz yargılanan İbrahim Akkaya ve Hasan Yumak ile avukatları katıldı.

Daha önce mahkeme tarafından dinlenen tüm sporcular, "Bize paramızı veriyordu. Hür iradem ile parayı bağışladım. Şikayetçi omadığım gibi, spor yapmamıza olanak sağlayan bu sanıklara teşekkür ediyorum" ifadesini vermişti. Sanıklar suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. Kısa süre aranın ardından hakim üç sanık hakkında yolsuzluk suçlamasından beraat kararı verdi. Sanık avukatlarından Rıdvan Yıldız, "Adalet yerini buldu" dedi.

HAKSIZ YERE SUÇLANDIM

Mahkemenin verdiği beraat kararının ardından değerlendirmede bulunan İbrahim Akkaya, "Mahkemenin kararı bize atılı suçu işlemediğimizi net bir şekilde gösteriyor. Hiç hak etmediğim şekilde suçlandım. Bunu tamamen şahsımı, ailemi, çocuklarımı ve temsil ettiğim kurumları itibarsızlaştırmaya yönelik bir dava olarak algılıyorum. Bütün kamuoyu İbrahim Akkaya'nın kim olduğunu biliyor. Bu kararın verilmesi, yargıya olan inancımı, saygımı daha da güçlendirdi" dedi.

61 yaşında olduğunu, hayatı boyunca boğazından haram lokma geçmediğini sözlerine ekleyen İbrahim Akkaya, "Benim en büyük kazancım budur. Hep yalanla, dolanla, talanla mücadele ettim. Böyle bir mücadeleyi veren birisi olarak, böyle bir suçla yargılanmam beni çok etkiledi. Gerek manevi olarak gerekse maddi olarak büyük zarar gördüm. Sonuçta mahkeme gerçeği gördü, ortada hiç işlenmiş bir suç yok" diye konuştu.

3.5 AYIN HESABINI KİM VERECEK

Mahkeme kararının kendisini çok sevindirdiğine vurgu yapan İbrahim Akkaya, "Çok sevinçliyim ama 3.5 ayın hesabını da kimin vereceğini merak ediyorum. Bu her yönden beni çok olumsuz etkiledi. Bunun olumsuzluklarını atlatmak da çok zor olacak. Tek tesellim, Antalya kamuoyunun bana olan inancı ve düşüncesiydi. Kimsenin aklından Akkaya'nın bir dolandırıcı olabileceği şüphesi geçmedi" dedi. Akkaya, mahkeme kararı uyarınca tazminat hakkı doğduğunu ve kendisini şikayet edenler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını kaydetti.

Teslime TOSUN- Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Takımın İbrahim Akkaya ile birlikte fotosu

--- KUTU ---

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında sporculara verilen 335 bin lirayı bulan para ödüllerini dolandırıcılık yaparak ellerinden aldıkları iddiasıyla Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanı İbrahim Akkaya, kulüp başkan yardımcısı ve belediye meclisi üyesi Mehmet Tosun ile kulübün yönetim kurulu üyesi Hasan Yumak geçen Şubat ayında tutuklandı. Savcı, sanıklardan İbrahim Akkaya hakkında sporculara verilen para ödüllerini dolandırıcılık yaparak aldığı iddiasıyla 161 yıla kadar, Mehmet Tosun hakkında 28, Hasan Yumak hakkında da 105 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

===

Yıkımlarda gerginlik yaşanmadı

MURATPAŞA Belediye Meclisi'nce 2005 yılında alınan yıkım kararını uygulamak için süre gelen yıkım çalışmalarına devam edildi. Sabah saatlerinden itibaren iki dozer ve çok sayıda belediye işçisiyle birlikte Kundu'daki oteller bölgesine gelen Muratpaşa Belediyesi'nin yıkım ekibi, uzun süre bölgedeki arazide bekledi. Yapılan görüşmeler sonucu herhangi bir mukavemetle karşılaşmayacakları sözünü alan yıkım ekibi, otel personelinin kendi imkanlarıyla yıkımı gerçekleştirmesini gözlemledi.

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, otel yöneticilerinin yabancı konukların önünde dozerlerle çalışmanın çirkin görüntülere sahne olacağı, bu nedenle yıkımı kendi görevlilerince yapmak istemelerini anlayışla karşıladıklarını söyleyerek, "Zaman zaman bizim personelimizin de yardımı ile yıkım devam ediyor. Kıyı kenar çizgisi altında kalan tüm yapılar yıkılana kadar çalışmalar devam edecek" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Belediye yıkım ekibi otel önünde beklerken

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba) 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi 5. Cadde, 600, 602, 616, 617, 621, 623, 604, 605, 624, 618, 619, 622, 601 sokaklar elektriksiz kalacak. Yarın 09.00-14.00 saatlerindeki kesintiden Çağlayan Mahallesi 2057, 2061, 2063, 2065, 2067 sokaklar, Barınaklar Bulvarı'nın bir kısmı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Çeki onuruna etkinlik

AKDENİZ Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (ADDK), Gültekin Çeki onuruna Kızlar Dağı (Koz Dağı) çıkışı ve Kelbessos Antik Kenti yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. ADDK'nın programlı etkinliği, Antalya'nın en eski dağcısı, 1954 yılında Ağrı çıkışı yapan, besteciliğinin yanı sıra, önemli spor adamı Gültekin Çeki onuruna yapıldı. Kızlar Dağı çıkışı, 10 kişinin katılımıyla kulüp başkanı Muharrem Koç liderliğinde gerçekleştirildi. Dağa çıkmayan 17 kişi ise İsmail Ülker rehberliğinde dağın eteklerinde Alimpınarı, Kozdağı yaylaları ve Kelbessos Antik Kenti'nde doğa yürüyüşü yaptı. Yolculuk esnasında ve dağ zirvesinde, 'Eski dostlar', 'İbibikler' gibi Gültekin Çeki şarkıları toplu halde söylendi. Akşam saatlerinde Doyran'da içilen yorgunluk çayı ile etkinlik tamamlandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliğe katılanlardan foto

===

Körler Derneği'nden Evcilmen'e ziyaret

ALTI Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Muratpaşa Belediyesi'nin Altı Nokta Körler Derneği'ne yaptığı maddi ve manevi destekler nedeniyle Başkan Evcilmen'e teşekkür eden Rahim Esgi, "Engelliyi bir hak öznesi olarak görmeniz bizi onurlandırdı" dedi.

Gelişmiş ülkelerin engelli vatandaşına verdiği önemden bahseden Başkan Evcilmen, "Güzel bir haberle sözlerime başlamak istiyorum, 'Hisseden Gözler Projesi' örnek bir proje olarak kendinden söz ettirmiş ve Türkiye ölçeğinde diğer belediyelerce de uygulanacaktır. Bu haber bizi çok mutlu etti. Dünya kenti olma yönünde büyük adımlarla ilerleyen Antalya, engellilere verdiği önemle hep bir adım önde" dedi. Evcilmen, dernek üyeleriyle engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik görüş alış verişinde bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Miniklerin kaşık kuklaları

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 6 yaş sınıfı öğrencileri, aile katılımlı interaktif eğitim kapsamında, tahta kaşıklardan kuklalar tasarladı. Kendi tasarımlarıyla kuklalarını oluşturan minikler, yün ve orlon kullanarak, farklı saç modelleri de oluşturdu. Kuklalarına isimler bulan ve seslerini değiştirerek onları karşılıklı konuşturan minikler, doğaçlama tekniği kullanarak mini dramalar sundu. Velilerin ve öğrencilerin ortak katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerin öğrenciler üzerinde olumlu katkı sağladığını belirten okul yönetimi, bu paylaşımların devam edeceğini belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin fotosu

===

Oto yedek parça

dükkanı kül oldu

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ndeki Sanayi Sitesi'nde çıkan yangında bir oto yedek parça dükkanı tamamen yandı. Yangın, önceki gün saat 18.00 sıralarında Ali Ünal'a ait 'Ünal Oto Yedek Parça' dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İşyeri sahibi Ali Ünal'ın dükkanını kapattıktan 30 dakika kadar sonra başlayan yangına Serik, Belek, Boğazkent ve Belkıs itfaiyelerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Sanayi Sitesi esnafının da katıldığı söndürme çalışmaları 2 saat sürdü.

Sanayi esnafı, yangına müdahale eden Serik ve belde belediyelerine ait itfaiye araçlarının donanımlarının9 yetersiz olduğunu öne sürerek, "Antalya'dan gelen itfaiye ekipleri gaz maskesiyle yangına müdahale ederken, Serik ve beldelerdeki itfaiyeler ise yangına su sıkmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi. Yangını söndürme esnasında zehirlenme tehlikesi yaşayan esnaf olay yerinde bulunan 112 acil servis ekipleri müdahale etti. Yangında maddi hasarın 400 bin TL civarında olduğu belirtildi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Söndürme çalışmalarından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement