Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler serisi, Antalyalılara senfoni müziğini sevdirmeye devam ediyor.

20.01.2013 14:30

Foto: Toplantıdan foto

===

Senfoniden timpani-piyano konseri

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler serisi, Antalyalılara senfoni müziğini sevdirmeye devam ediyor. Dünya renklerini senfoni müziğiyle buluşturan ADSO, bu kez de Türkiye'de 10-15 yılda bir gerçekleşen timpani konserine ev sahipliği yaptı. 100 sanatçıdan oluşan senfoni orkestrasının eşlik ettiği konseri, Şef Orhan Şallıel'in yönetti. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, birçok ülkede konserler veren Emre Günay, Antalyalı müzikseverlere unutulmaz bir timpani dinletisi sundu. İki tokmakla, madeni çanak üzerine gerili deriden, notayla uyumlu sesler çıkaran Günay, izleyenleri büyülemeyi başardı.

PİYANO SESİYLE BÜYÜLEDİ

İki bölümden oluşan konsere, solo ve oda müziği projeleriyle ünlenen, dünyanın önemli birçok sanat merkezinde müzik etkinliklerine katılan Ayşe Deniz Gökçin de piyanosundan çıkan namelerle destek verdi. İlk konçerto icrasını 9 yaşında Gordion oda Orkestrası eşliğinde gerçekleştiren Gökçin, bugüne kadar dünyanın birçok orkestrasına solist oldu. Gökçin, yurt içinde de başta İstanbul Müzik Festivali olmak üzere, birçok sanat merkezinde, son olarak da Kuzey Kıbrıs'ta piyano konserleri verdi. ADSO Müdürü İbrahim Sezer'in başkemancı olarak görev aldığı konserde, Günay-Gökçin ikilisi alkış yağmuruna tutulurken, konsere Antalyaspor taraftarları damga vurdu.

HIRÇIN TARAFTARA KONSER CEZASI

Şef Orhan Şallıel, bundan böyle Antalyaspor maçlarında, tribünlerde taşkınlık yapan taraflara, 'senfoni müziği dinleme cezası verileceğini esprili bir dille açıkladı. Şanlıel, Grup 1966 Antalyaspor Taraftarları Derneği yöneticilerini sahneye davet edip, kararlarından dolayı kutladı, ADSO'nun teşekkür plaketini sundu. İsmail Bulut ile Hassan Koca da Antalyaspor'un renklerini taşıyan bir boyun atkısını Şallıel'e hediye etti. Bulut, "Maçlarda huzuru bozan taraftarları tespit edip, onları senfoni konserlerine davet edeceğiz. Ayrıca, her konsere en az 30 taraftarı getirme sözü de verdik. Taraftarlarımızın senfoni müziğiyle sakinleşmelerini sağlayacağız" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

CHP seçime kilitlendi

CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Kadın Kolları tarafından dayanışma yemeği düzenlendi. Grand Otel'deki geceye, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Sahilken Belediye Başkanı Ömer Çırpar, İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, İl yönetim kurulu üyeleri, Finike İlçe Örgütü ve kadın üyeler katıldı.

Yemekte konuşan Başkan Kök, parti içi demokrasinin hakim hale geldiğini, yol arkadaşlığı yapacak, inancında, samimiyetinde dürüst olan gerçek CHP'lilerle seçime gideceklerini söyledi. Kendi döneminde kadın adayların taleplerini dikkate alacaklarını belirten Başkan Kök, "Kadın üyelerimiz milletvekili, belediye başkanı olmak gibi talepleri varsa bunu değerlendireceğiz. Bu talepleri asla geri çevirmeyeceğiz. Kimsenin bunu engellemeye hakkı yok. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmayacak" dedi.

Antalya'nın çağdaş bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Kök, genel seçimde en az bir kadın milletvekili adayının üst sıralarda gösterileceğini kaydetti. Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise hükümeti eleştirerek "AKP'nin çekirdek kadrosunun 3 özelliği var. Bu çekirdek kadronun içinde oy verenleri kastetmiyorum. Hepsi Mustafa Kemal, laiklik ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanıdır. Bizim birinci görevimiz, cumhuriyetin temelini teşkil eden bütün değerlere saygılı insanları AKP'den CHP'ye getirmektir" dedi.

CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen ise '7 Ayda 7 Bölge' projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu projeyle 7 ayda örgütlenme çalışmalarını tamamlayacaklarını ardından eğitim programlarına başlatacaklarını anlatan Başkan Yeğen, sokakta bire bir insanlarla diyalog kuracaklarını söyledi. Antalya'da gecesini gündüzüne katarak bir çalışma programı yürüten kadın kolları olduğunu anımsatan Yeğen, parti içi kırgınlıkların bir tarafa bırakılmasını istedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceden

===

Side'de fuhuş operasyonu

MANAVGAT'ta fuhuş yapıldığı yönünde ihbar alan jandarma ekipleri, Side Beldesi'nde 2 apart otele operasyon düzenledi. Yapılan ilk baskında Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistanlı 5 kadın ile 1 otel görevlisi gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından emniyette ifadeleri alına yabancı uyruklu kadınlar, işlemlerinin tamamlanmasından sonra sınır dışı edildi.

Otel görevlisi ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Apart otele Kaymakamlık kararıyla 20 gün kapatma cezası verildi. Yalı Mahallesi'ndeki apart otele yapılan baskında ise 1 kadın ile otel görevlisi gözaltına alındı. Jandarmada yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Apart otele kaymakamlık kararıyla kapatma cezası verildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz

===

Turizmciler Hollanda'dan umutlu döndü

Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Uluslararası 2013 Turizm Fuarı'na katılan Kumlucalı turizmciler, 2013 yılı için Avrupa pazarından umutlu döndü. Fuarla ilgili açıklama yapan Kadirs Ağaç Evler'in sahibi Kadir Kaya, Türkiye'de alternatif turizm denilince ilk akla gelen yerlerden Olimpos'un ciddi potansiyeli olmasına rağmen Hollanda'da yeterince tanınmadığı ve bu konuda eksiklik olduğunu söyledi.

Fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren Kaya, "Olympos'un tarihi dokusu, ödüllü kumsalı, yeşil ormanı ve bol oksijenli havası sayesinde alternatif tatil için çok güzel tatil beldesi. Beldemizi ve işletmememizi tanıtmak için özverili bir çalışma içine girdik. Bu amaçla katıldığımız fuarda standımızı ziyaret eden misafirlerimize beldemizi tanıtıcı çeşitli broşürler dağıttık. Gelecek yıllarda Hollanda pazarından daha fazla pay almak istiyoruz" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ağaç evler

===

KUTSO'da seçim heyecanı sürüyor

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) şubat veya mart ayında yapılacak olağan genel kurulunda yönetime aday olduklarını açıklayan bir grup iş adamı, projelerini basına anlattı. Kumluca Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi Kalekule'de bir araya gelen grup adına açıklama yapan iş adamı Ahmet Çetin, KUTSO'nun 13 yıl önce kurularak Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde hizmet vermeye başladığını, bu süreç içerisinde oda tarafından bölgeye birçok hizmet kazandırıldığını söyledi.

Fakat gelinen noktada kendisi ve kendisi gibi düşen arkadaşlarının odanın hizmetlerini yeterli bulmadığını anlatan Çetin, yapılacak seçimlerde yeni bir yönetim ve hizmet anlayışını ortaya koymak üzere KUTSO yönetim kuruluna aday olduklarını belirtti. Toplantıya katılan ve yeni oluşan gruba destek verdiğini bildiren eski milletvekillerinden Mehmet Baysarı da yönetime gelmesi halinde yeni ekibin başarılı olacağına inandığını belirtti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Isparta'dan Suriye'ye yardım

ISPARTA Valiliği bünyesinde Hatay'da kalan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlatıldı.

Vali Memduh Oğuz, Valilik Gül Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluş temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Duyarlı insanların kampanyaya destek vermesini isteyen Vali Oğuz, yardım yapmak isteyenlerin, 31 Ocak 2013 tarihine kadar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne yardımlarını ulaştırabileceğini kaydetti.

'BİR BATTANİYE DE BİZ VERELİM'

Vali Memduh Oğuz, en çok bebek maması, battaniye ve gıdaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne sığınan 10 binin üzerinde mülteci bulunduğunu vurgulayan Vali Oğuz, "Burada yaşayan Suriyeli mülteciler zor şartlar altında. Acil gıda yarımına ihtiyaçları var. Bu durum bizi huzursuz etti ve burada yardım kampanyası başlattık. Yurdunu, evini bırakıp Türkiye'ye sığına vatandaşlara destek olmak istiyoruz" dedi.

Kampanyaya battaniyeyle katılacak olan vatandaşların bu yardımlarını eski sivil savunma müdürlüğü binasına bırakabileceğini anlatan Vali Oğuz, "İllaki yeni battaniye olacak diye bir şartımız yok, evimizde kullanmadığımız fazla battaniyelerle de kampanyaya katılabilirsiniz. Yeter ki oradaki kardeşlerimiz üşümesin. Mama yardımında bulunmak isteyenler ise herhangi bir eczaneye giderek çocuk maması için para bırakabilir. Eczacılar Odası bu konuda indirim ve yardımda bulunacak" diye konuştu.

Gıda yardımı konusunda ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde soğuk hava depolarının katkılarıyla elma toplandığını vurgulayan Vali Oğuz, "İlk fırsatta toplanan 20 ton elma hemen oraya gönderilecek" dedi. Kampanya hakkında bilgi almak isteyenler 0532 637 34 32 ve 0246 223 80 80 numaralı telefonları arayabilecek. Ayrıca AFAD'ın 122 numaralı telefonundan da ücretsiz 24 saat kampanya hakkında bilgi alınabilecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

===

Trafik canavarı durmadı

ISPARTA Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazalarında 10 kişi yaşamını yitirdi. Isparta Jandarma İl Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2012'de sorumluluk bölgelerinde 9 ölümlü, 194 yaralamalı, 104 maddi hasarlı olmak üzere toplam 307 trafik kazası meydana geldiği kaydedildi. Bu kazalarda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 469 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Jandarma trafik TİM'leri başta okul servis araçları olmak üzere 61 bin 618 aracı kontrol ettiklerini vurguladı.

Denetimlerde kuralları ihlal eden 1934 sürücüye 546 bin 613 lira ceza kesildiğinin yer verildiği açıklamada, "Ehliyetsiz 331 sürücü mahkemeye sevk edildi. Araç muayenesi ve trafik sigortası bulunmayan 870 araç trafikten men edildi. Alkollü araç kullandığı tespit edilen 55 sürücünün ehliyetine el konuldu. Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla belde ve köylerde 8 bin 637 sürücü, 2774 yaya olmak üzere 11 bin 411 kişiye eğitim verildi" denildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Sel mağdurları kurtuldu

Antalya'nın Serik İlçesi'nde sel suları nedeniyle çalıştıkları serada mahsur kalan 7 kişi, suların çekilmesiyle kendi imkanlarıyla kurtuldu.

SERİK'te cumartesi günü etkili olan yağmur sonrasında Karacaören I ve II barajlarının kapaklarının açılması üzerine oluşan sel nedeniyle Abduramanlar Beldesi Azaplar bölgesinde 7 kişi domates serasında mahsur kaldı. Sera etrafındaki arazi tamamıyla sel suları altında kalırken, mahsur kalanlar cep telefonuyla yakınlarını arayarak yardım istedi. Cumartesi gecesi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi itfaiye ekipleri ile Gebiz Jandarma Karakolu ekipleri, işçilerin kurtarılması için çalışma başlattı.

Botla sel suları altında kalan arazide ilerleyen ekipler, bölgedeki derenin taşması üzerine geri dönmek zorunda kaldı. Mahsur kalanların hayati tehlikesinin bulunmaması üzerine kurtarma operasyonu iptal edildi. Dün sabah saatlerinde mahsur kalan sera sahibi Memduh Özsaraç ile 6 işçiyi kurtarmak için hazırlık yapan ekipler, işçilerin kendi imkanlarıyla kurtulduğu bilgisine ulaştı. Özsaraç ve işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, selden etkinlenmediklerini kaydedildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Olay yerinden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement