Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.KEPEZ Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) sahnelenen iki perdelik komedi oyunu 'Aspendos Güzeli' gala gösterimi, yoğun ilgiye sahne oldu.2 bin yıl öncesine ait aşk, entrika ve rüşvet olaylarının anlatıldığı oyunun gala gösterimini, Kepez...

21.01.2013 15:10

Foto: Denetimlerden foto

===

'Aspendos Güzeli'ne yoğun ilgi

KEPEZ Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) sahnelenen iki perdelik komedi oyunu 'Aspendos Güzeli' gala gösterimi, yoğun ilgiye sahne oldu. 2 bin yıl öncesine ait aşk, entrika ve rüşvet olaylarının anlatıldığı oyunun gala gösterimini, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile 800'e yakın tiyatro sever izledi. Tütüncü'yle birlikte protokol üyeleri, kendilerine ayrılan protokol koltukları yerine oyunu seyirciler arasından izlemeyi tercih etti. Başkan Tütüncü, oyun sonrasında başta KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli olmak üzere tüm oyuncuları tek tek kutlarken, Yönetmen Hüseyin Erdoğan'a teşekkür plaketi takdim etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan fotolar

===

Kemer'e yoğun ilgi

ALMANYA'da 12-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CMT Stuttgart Fuar'ında Kemer standı büyük ilgi gördü. Almanya'nın en önemli ilk üç fuarı arasında yer alan CMT Stuttgart Fuar'ına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın standında katılan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), Kemer ve yöresini tanıttı.

89 ülkeden 3 bin şirket ve kurumun yer aldığı fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kemer standında tanıtım faaliyetini gerçekleştiren GATAB yetkilileri tarafından misafirlere tanıtıcı broşür, kemer haritası ve tanıtım CD'leri dağıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 350 metrekarelik alanda sürdürdüğü tanıtım çalışmasına Türkiye'den 27 temsilciyle katıldı. Kemer standını Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin ile Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker de ziyaret etti.

GATAB'ı temsilen fuara katılan GATAB Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu Başkanı Hüseyin Er, fuarda Kemer standına olan ilginin 2013 sezonu için umut verici olduğunu söyledi. Fuarın Kemer için çok olumlu sinyaller verildiğini vurgulayan Er, "Her yıl katıldığımız bu fuarlardan sonra sezonda Kemer'e gelen turist sayısında artış yaşıyoruz. Bu da fuarlara katılarak gösterdiğimiz tanıtım faaliyetlerinin başarısını ortaya çıkarıyor. Tanıtım faaliyetlerimize 2013 yılındaki diğer turizm fuarlarına katılarak devam edeceğiz" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Fuardan

===

Alanya'da NATO protestosu

ALANYA'da Türk Tabipler Birliği, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği'nin (TMMOB) Alanya temsilcilikleri, NATO'yu ve Ak Parti Hükümeti'nin Suriye politikasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. 'Ortadoğu'nun geleceğine halklar karar versin', 'Yurdumuz işgal altında' ve 'NATO kafa, patriot mermer' yazan döviz ve pankartlar taşıyan kalabalık grubun Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

'Kahrolsun ABD, iş birlikçi AKP', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'AKP elini Suriye'den çek' ve 'Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği' diye sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Alanya Temsilcisi Ali Koca, emperyalistlere ve işbirlikçilerine köle olmayacaklarını haykırmak için toplandıklarını söyledi.

Türkiye'nin bölgesel bir savaşın içine sürüklendiğini iddia eden Koca, "Buradan ilan ediyoruz. Ey Başbakan, bu memleket eninde sonunda NATO'yu bu topraklardan söküp atacaktır. Ülkemizin kaynaklarını sömüren, halkımıza yoksulluk ve güvencesizliği dayatan, ülkemizi NATO füzelerinin yatağı haline getirmeye çalışan AK Parti iktidarına karşı 'ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız' diyerek sesimizi her daim yükselteceğiz" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Koca - yürüyüş ve basın açıklamasından fotolar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement