Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Şükrü Vural, Doç.Dr.KUMLUCA'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) öncülüğünde gerçekleştirilen 'Tarım Sektöründe Çalışanlara Hayat Boyu Sosyal Güvenlik' konulu Avrupa Birliği projesi sektör temsilcilerine anlatıldı.

05.02.2013 15:32

Foto: Şükrü Vural, Doç. Dr. Hacer Sert

===

Tarım çalışanlarına SGK güvencesi

KUMLUCA'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) öncülüğünde gerçekleştirilen 'Tarım Sektöründe Çalışanlara Hayat Boyu Sosyal Güvenlik' konulu Avrupa Birliği projesi sektör temsilcilerine anlatıldı. Kumluca Belediyesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantıya SGK il Müdür Yardımcısı Muammer Parin, Kumluca SGK Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, proje ortaklarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Parin, toplumun her kesiminde birçok eksiklik bulunduğunu bunların en önemlisinin ise sosyal güvelik olduğunu söyledi. Özellikle tarım sektörü çalışanlarının sosyal güvenlik konusunda büyük eksikliklerinin bulunduğunu anlatan Parin, bu konuda yapılması gereken çalışmalar bulunduğunu belirtti.

Proje Koordinatörü Sema Özkaya ise tarım sektörü çalışanlarına hayat boyu sosyal güvenlik sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Hazırladıkları AB projesiyle dünyanın önemli tarım ülkelerinden Hollanda'yı örnek aldıklarını kaydeden Özkaya, "Hollanda Avrupa'nın sebze ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor. Aynı zamanda Hollanda, ABD'den sonra sebze ihracatı açısından dünyada ikinci sırada. İklim ve örtü altı üretimi itibariyle ortak özelliklere sahibiz. Bu nedenle projeyi ortak yürütüyoruz" dedi.

Hollanda'nın topraklarının yüzde 20'sini denizden elde ettiğini kaydeden Özkaya, "Hollanda'da tarım sektörü çalışanlarının büyük bölümü özel şirketler tarafından karşılanıyor. Tarım sektörü çalışanları özel şirketlere tabi çalışıyorlar. Bunların da tüm sosyal güvenlikleri hayat boyu güvence altına alınmış. Aynı şekilde ülkemizde de böyle uygulama yapılabilir" diye konuştu. Toplantının sonunda projeye destek veren kurum müdürlerine teşekkür belgesi verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Yaralı atmaca güvenli ellerde

SERİK Belediye İşhanı'nda berberlik yapan Ali Bedelci, evinin açık penceresinden içeri giren yaralı atmacayı tedavi ettirdi. Yaralı atmacayı yakalayan Bedelci, Serik Avcılar Derneği'nden yardım istedi. Kanatlarında saçma yarası bulunan atmaca, veteriner hekim tarafından yapılan tedavisinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Yaralı atmacanın hayvana bahçesinde gözetim altında tutulacağını kaydeden Bedelci, "Tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden doğal ortamına bırakılacak. Tüfekle vurulmuş ve kanatlarından yaralandığı için uçamıyor. Biz gerekli tedaviyi yaptık. İyileşinceye kadar bakılacak" dedi. Serik Avcılık Balıkçılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mustafa Kiremitçioğlu ise "Avcı arkadaşlarımızı doğada yaşayan diğer canlılara saygılı olmaya davet ediyoruz. Av hayvanları dışındaki hayvanları avlamak doğru değil" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Yaralı kuş ve görevlilerden

===

Mahkumlara arınma terapisi

BURDUR E Tipi Kapalı Cezaevi ile Yarı Açık Cezaevi'nde kalan mahkumlara 'Derin Arınma' adı altında terapi uygulandı. Cezaevi Konferans Salonu'ndaki terapiye Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Erbil, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Cezaevi Müdürü Yusuf Bulut ile Denetimli Serbestlik Memurları ve mahkumlar katıldı.

Cezaevinde kalan ve Denetimli Serbestlik tedbirleri uygulanan 50 hükümlüye Kişisel Gelişim Uzmanı Bülent Gardiyanoğlu tarafından 'Derin Arınma' konulu grup çalışması yapıldı. Seminer öncesi konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, seminerin hükümlülerin bundan sonraki hayatına ışık tutacağını kaydetti.

Seminere katılan mahkumların salondan daha mutlu ayrılacağına inandığını vurgulayan Açıkgöz, "Keşke imkan olsa da daha çok kişiye hitap etme imkanımız olabilse. Siz bu açıdan şanslısınız. İlerideki yaşamınıza ışık tutacak bu seminerden yararlanmanızı diliyorum" dedi. Burdur Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ise grup çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından terapiye başlayan kişisel gelişim uzmanı Bülent Garipoğlu, dünyanın dört bir tarafında seminerler verdiğini, seminerlerde insanlara bulundukları durumdan kendilerini arındırmanın yolları hakkında bilgiler verdiğini kaydetti. Herkesin hayatının bir döneminde hata yaptığına işaret eden Gardiyanoğlu, "Önemli olan bunlarla yüzleşmek. Hepimizin hayatında iyi ya da kötü şeyler oldu. Yeni bir başlangıç yapmalıyız. Önemli olan buradan çıkmak değil. Kendi iç dünyanızdan çıkmak" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Cezaevinde terapi, Gönüllülere seminer - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement