Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları

Ardahan\'da 1 Mayıs Kutlamaları

Ardahan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki PTT binası önünde bir araya geldi.

01.05.2014 15:35

Ardahan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki PTT binası önünde bir araya geldi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı gruba Ardahan Türk-İş Sendikası, Ardahan Eğitim İş Sendikası, Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Sol Parti ve sendikalar destek verdi. Önce milli egemenlik parkındaki Atatürk büstüne çelenk koyarak saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ise grup topluca yürüyerek kutlama alanına sloganlar atarak geçti.

Emekçiler adına konuşan Türk-İş Sendikası Ardahan Temsilcisi Sırrı Atalay Cantürk," Havalar soğuk, meydanlar boş. Ardahan'da iki bin çalışan var. Bayramına sahip çıkmayan işçi olur mu? Böyle emekçilik olmaz. Bizler bir mücadele verdik. Emek, alın teri satılmamalıdır. Taşeron işçilere hayır dedik. Bu insanlarımıza bir zulümdür. Masada alın teri satılmamalıdır dedik. Gerçek emekçilerin hakkı verilmelidir. Bir örgütlenme yaptık, davalar açtık. Beş mahkemeyi kazandık. Yargıtay'ı kazandık. Bizler hukukun bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Lütfen bizi yönetenler sesimizi duysunlar. Ülkemizde özelleştirmeler yapılıyor. Bu ülkede on yılda yüz elli kurum özelleştirildi. Kazanılan para 41 milyar dolar. Türkiye'nin verdiği bütçe açığı ise 173 milyar dolardır. Yani bizim satılan bütün kurumlarımız, Türk Telekom, Tüpraş gibi yüzlerce kurum birilerine peşkeş çekilmiştir.O kurumlardan bazıları bugün kapatılmıştır. Orada çalışan binlerce emekçi işsiz kalmıştır. İşini ekmeğini kaybetmiştir. Bugün çok gelişmiş ülkelere bakınız. Fransa'ya, Almanya'ya, Amerika'ya hiç birinde telekominasyon sistemi özelleşmemiştir. Telekom bedava satılmıştır Lübnanlılara. Bedava peşkeş çekilmiştir. Bu ülkeye sahip çıkmamız gerekmektedir. Başka Türkiye yok. Göstermelik sendikalarla değil. Çalışan sendikalarla olacaktır."

Ardahan Üniversitesinden bir grup öğrenci ise Milli Egemenli Parkında toplanarak 1 Mayıs işçi bayramını halaylar çekerek kutladı. Öğrenciler daha sonra park içerisinde çevre temizliği yaptı. Öğrencilerin bu davranışı çevredekiler tarafından takdir topladı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement